▶ ENTREVISTA | JOSEP ESPÍN
“A data d’avui la Festa Major d’Hostafrancs té bona salut”

ÀUDIO DE L’ENTREVISTA

 

[download id=”23964″]

El president de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH), Josep Espin, està convençut que el model de Festa Major del barri, basat en les activitats organitzades per entitats “funciona i s’està consolidant”. En una entrevista a Ràdio Hostafrancs, Espin analitza l’evolució de la festa anual del barri que enguany celebra el 160 aniversari. “A data d’avui podem dir que la Festa Major d’Hostafrancs té bona salut. No sabem com ens anirà en el futur ara que estem en temps tant canviants, però la trajectòria d’aquests darrers anys ha estat molt positiva i la resposta de la gent també”, afirma.

Espín ha explicat que la Festa Major d’Hostafrancs “no sempre ha estat en el millor dels moments, ha tingut èpoques baixes, però la voluntat de les persones que estan al capadavant de les entitats sempre ha fet que la festa es mantingui”.

El president de la FAECH ha recordat que en el passat hi havia comissions de carrer a diversos llocs del barri,com la plaça Herenni, o els carrer Béjar, 26 de gener o Leiva. “Quan es va veure que les comissions de carrer no continuaven es va apostar de sumar entitats que feien activitats a diferents indrets del barri”, afirma. És el model de la FAECH, un model que, a judici de Josep Espín, “ens funciona i s’està consolidant”

A les portes de l’inici de la Festa major que fa número 160, que arrencarà amb el pregó de la comerciant Joana Siscart, Espín destaca algunes de les activitats serviran per especialment per celebrar l’aniversari. Divendres 4 d’octubre, a les 22.30 h, un concert commemoratiu al carrer Vilardell, amb l’orquestra Sabor Latino que tocarà rumba d’Hostafrancs. Dissabte 5 d’octubre a la tarda, els 160 anys de Festa Major d’Hostafrancs seran el tema central del mapping que es projectarà a la plaça Joan Pelegrí

Josep Espin ha remarcat el protagonisme d’algunes entitats que enguany també commemoren aniversaris destacats. L’Esbart Ciutat Comtal, que celebra els seus 60 anys d’existència, farà una actuació especial diumenge 6 d’octubre a les 6 de la tarda. “És un privilegi tenir al barri d’Hostafrancs una entitat com l’Esbart Ciutat Comtal i d’altres que són referents en els seus àmbits d’actuació”, afirma Espín. També s’ha referit a La Companyia, l’entitat dedicada a la dansa que dirigeix Elise Lummis, “una persona molt compromesa amb el barri”. La Companyia celebra enguany el seu 25è aniversari.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close