▶ ENTREVISTA | MARC SERRA
“Hi haurà més carrers pacificats a Hostafrancs”

Foto: Ràdio Hostafrancs
[download id=”24150″]

La reducció del trànsit de vehicles privats continuarà a més carrers del barri d’Hostafrancs, després de l’actuació que s’ha fet ja al carrer Consell de Cent. Ho ha anunciat el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, en la seva primera entrevista a Ràdio Hostafrancs per abordar, sobretot, qüestions que afecten el barri. Serra ha apuntat com a possible objectiu continuar amb la pacificació de carrers que van des de Consell de Cent a Creu Coberta, com Béjar i Rector Triadó. La intenció del Districte -ha explicat el regidor- és “seguir avançant en aquesta línia” d’acord amb els representants de l’eix comercial i dels veïns”.

Com a metodologia de treball el Districte es disposa, primer de tot, a fer una valoració tècnica de la primera fase de l’anomenada ‘Superilla’ al carrer Consell de Cent. “Ens han arribat peticions d’altres comerços i d’altres carrers”, explica Marc Serra. “El límit que tenim és el funcionament del transport públic. Volem reduir el cotxe privat però qualsevol actuació de pacificació ha de tenir en compte que el transport públic ha de poder circular”, afegeix.

“Pacificar carrers ajudarà al comerç de proximitat”

Serra es mostra convençut que, a més de servir per la lluita contra la contaminació i contra el canvi climàtic, la pacificació de carrers “ajudarà al comerç de proximitat”. El regidor s’ha referit a la crisi que afecta el comerç familiar al barri i a tota la ciutat. Defensa que “l’Ajuntament ha de treballar amb la màxima proximitat i afinitat possible amb els eixos comercials”. El regidor Serra ha abordat aquesta qüestió amb el president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Llanas, i altres representants de la junta de l’eix comercial. “Coincidim amb ells que la venda on line és una realitat i no ens hi podem posar d’esquena. Cal treballar en la capacitació dels diferents negocis i botigues perquè puguin fer servir també eines digitals”, afirma.

“Els problemes de convivència requereixen diàleg permanent per acostar les diferents parts”

Pel que fa als conflictes de convivència vinculats als usos d’alguns espais públics del barri, com la plaça Joan Corrades o la plaça Herenni, Marc Serra, s’ha referit al diàleg iniciat el mes passat amb l’Associació de Veïns d’Hostafrancs. “Ens van fer arribar diferents queixes sobre determinats usos que poden ser molt expansius en algunes places del barri. També vam tenir l’oportunitat de valorar, conjuntament amb els veïns algunes actuacions que s’havien fet al final del mandat passat. Per exemple, el problema d’aparcament descontrolat que hi havia a la plaça Herenni. Al final del mandat passat vam posar unes pilones i la valoració que feien els veïns era positiva”. El regidor es compromet a “mantenir un diàleg permanent” per avançar en la resolució de conflictes de convivència.

Els problemes de convivència requereixen de molta escolta al veïnat i demanen paciència i les solucions no sempre són fàcils. Una solució seria: si hi ha problemes de soroll, tinguem una patrulla cada dia a la plaça a determinades hores. Ens agradaria que pogués ser així però hi ha un problema estructural de manca d’agents de la Guàrdia Urbana que estem intentant revertir”, afirma el regidor. La recepta, segons Marc Serra és “molt diàleg i intentant un acostament entre les diferents parts i una entesa mútua.”

“Les dades sobre inseguretat a Hostafrancs estan contaminades per la plaça d’Espanya”

Per a combatre furts i robatoris, que són el principal indicador de delictes registrats al Districte, el regidor de Sants-Montjuíc creu que, a més de l’increment de les dotacions policials de Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra, calen reformes legals. “El que ens trobem és que hi ha una jurisprudència del Tribunal Suprem que alleuja les penes evitant les condemnes a presó, sobretot en els casos dels furts. Això pot haver generat un missatge de certa impunitat a xarxes que es dediquen a aquesta mena de delictes”, explica. El regidor creu que hi ha d’haver un debat al Congrés dels Diputats sobre com “millorar el Codi Penal per evitar aquesta sensació d’impunitat”.

Segons Serra, en el cas d’Hostafrancs les dades “estan contaminades per la plaça d’Espanya” i per la intensa presència de turistes al voltant de la Font Màgica de Montjuïc.

El regidor assegura, en tot cas, que les dades del primer semestre de 2019, comparades amb les de la primera meitat de l’any 2018, reflecteixen una disminució dels furts i robatoris amb violència al Districte.

“Batallarem per prioritzar l’equipament del carrer Diputació en les inversions municipals”

L’equipament públic que s’ha de construir al carrer Diputació és una de les peces clau del nou període municipal, segons el regidor de Districte. Adverteix que “ara estem en una fase molt inicial” i que fins al final del primer trimestre de 2020 no es decidirà quins projectes de tota la ciutat s’acabaran incloent en el Pla d’Inversions Municipals (PIM). Marc Serra es mostra disposat a “batallar” perquè l’ajuntament inclogui l’equipament d’Hostafrancs entre les prioritats d’inversió i assegura que el debat amb els veïns sobre els usos que ha de tenir aquest equipament començarà “com més aviat, millor”.

“El PEUAT no està anul·lat. La sentència del TSJC no és ferma”

Marc Serra ha volgut aclarir que el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) no està anul·lat malgrat una sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’estiu passat. “El PEUAT ha generat molta oposició per part de determinats lobbies que veien atacats els seus privilegis. Aquests lobbies han presentat demandes. En alguns casos la Justícia els ha denegat les seves peticions, però hi ha alguna sentència en la qual es diu que falta un informe justificatiu. Nosaltres hem demanar un aclariment a la sentència del TSJC . La sentència no és ferma i, per tat, el PEUAT no està anul·lat, està vigent”, explica.

“Calen governs forts a Barcelona, a la Generalitat i a l’Estat i aprovar pressupostos”

En l’entrevista a Ràdio Hostafrancs, el regidor es mostra disposat a treballar “per un nou cicle d’entesa entre administracions deixant de banda les diferències partidistes, intentant que hi hagi un govern fort a Barcelona, un govern fort a la Generalitat i un govern fort a l’Estat. I això passa per aprovar pressupostos.”

També s’ha referit a la majoria de govern al Districte i a la Casa Gran, integrada per Barcelona en Comú i el PSC. “Necessitem que el Partit Socialista, si acaba liderant el govern de l’estat després de les eleccions, pugui proveir totes les inversions que ha de fer a la ciutat de Barcelona”, afirma Marc Serra. El regidor posa com a exemple els entorns de l’estació de Sants i la plaça dels Països Catalans.

Foto: Ràdio Hostafrancs

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close