▶ ENTREVISTA | ALBERT DEUSEDES
“Coincidim amb Barcelona en Comú en les prioritats del Districte i del barri”

ÀUDIO ▶ ENTREVISTA ÍNTEGRA

[download id=”24183″]

Albert Deusedes, conseller portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) al Consell de Districte de Sants Montjuïc i membre de l’equip de govern com a responsable d’Esports, Qualitat de Vida i Igualtat, declara tenir un alt grau de coincidència amb Barcelona en Comú en les prioritats a aplicar tant al barri d’Hostafrancs, com al Districte i a la ciutat. En el cas d’Hostafrancs, Deusedes posa l’accent en noves pacificacions de carrers, en la millora del Mercat i en la definició, juntament amb les entitats del barri, del futur equipament el carrer Diputació. En una entrevista a Ràdio Hostafrancs, el primer secretari dels socialistes de Sants-Montjuïc valora l’inici de la nova etapa de govern al Districte encapçalat pel regidor Marc Serra, de Barcelona en Comú.

El cap de files del PSC al Districte considera «molt positius» els resultats de la seva formació en les últimes eleccions municipals. “Vam doblar el nombre de regidors a tota la ciutat i també el número de vots. També hem doblat el nombre de consellers de districte i vam guanyar al barri de la Marina, que per a nosaltres és molt important”, remarca Deusedes.

Els quatre consellers que ara té el PSC al Districte assumeixen en el govern local les àrees d’Esports, Igualtat, Gent Gran, Persones amb Discapacitat i també Economia, Empresa i Ocupació. Aquesta última àrea, gestionada des de Casa Gran per la regidora Montserrat Ballarín i des del districte per la consellera Àngels Boix, inclou Comerç, un àmbit especialment rellevant al barri d’Hostafrancs i per als establiments de l’eix Creu Coberta, afectat per la crisi global que pateix el comerç de proximitat. Albert Deusedes explica que el regidor del Districte i la regidora de Comerç han començat a parlar amb l’Associació de Comerciants de Creu Coberta i amb el seu president, Lluís Llanas. Sobre la taula està el pla de dinamització del comerç que reclamen els comerciants.

“Les associacions i entitats de comeriants estan molt satisfetes de la feina de la regidora Montserrat Ballarín”

El PSC ha va portar l’àmbit de comerç durant l’any i mig que va formar part del govern en el mandat anterior i el conseller socialista treu pit per la gestió feta. “Ens consta que les associacions i entitats de comerciants estan molt satisfetes amb la feina que va fer la regidora Montserrat Ballarín en aquell mandat i amb la que està començant a fer ja en aquest”, afirma Deusedes.

L’aposta per més pacificació de carrers és dels punts prioritaris per al nou equip de govern del Districte. “Coincidim amb el regidor Marc Serra i amb Barcelona en Comú. La reducció del trànsit continuarà al barri d’Hostafrancs. Hem de veure com es fa, de la ma de l’Associació de Veïns i dels comerciants del barri, però aquesta qüestió no pot ser flor d’un dia sinó que és el futur. Ho és per reduir la contaminació i afrontar l’emergència climàtica però també perquè beneficiar i ajudar el comerç de proximitat”, assegura el conseller.

“La reducció del trànsit continuarà a Hostafrancs, per reduir la contaminació, per l’emergència climàtica i per ajudar el comerç”

En el mandat passat, les tensions de la política general van tenir com a conseqüència el trecament, per part de Barcelona en Comú, del pacte de govern que havia subscrit amb els socialistes. El primer secretari del PSC a Sants-Montjuïc creu que, aquest cop, això no tornarà a passar. “Barcelona en Comú és molt conscient de la potència i les possibilitats que té un govern de ciutat que té 18 regidors, de 41. Feia molts anys, diverses legislatures, que no hi havia un govern a la ciutat amb tants regidors”, afirma.

Al Districte de Sants-Montjuïc el pacte entre Barcelona en Comú i el PSC dóna majoria: 10 consellers de 19.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close