L’Ajuntament estudia limitar els grans actes a l’avinguda Maria Cristina

 

L’Ajuntament es planteja reduir el nombre de grans esdeveniments a l’avinguda Maria Cristina, conscient de l’impacte que tenen les aglomeracions de persones sobre el veïnat de la zona. El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, va confirmar aquesta intenció del govern municipal en resposta a una intervenció de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs en l’Audiència Pública del Districte d’aquest mes d’octubre.

“Gaudim de la programació de les festes de la Mercè però any rere any això ens provoca que el barri, de Creu Coberta cap avall, sembli un urinari a l’aire lliure”, va dir el secretari de l’entitat veïnal, Jordi Clausell.

En la resposta, el regidor Marc Serra, va admetre que els serveis provisionals que es van instal·lar a la zona van resultar insuficients. Es va referir en concret a un concert que va tenir lloc la nit de diumenge 22 de setembre a l’Avinguda Maria Cristina que va tenir una afluència de públic superior a la que esperava l’Ajuntament, el que va obligar a tallar tota la plaça d’Espanya. “Quan hi ha una assitència tan gran en una activitat tot és molt difícil, per molt que es reforci la neteja i que hi hagin banys”, va afirmar el regidor.

En els darrers anys, veïns de zones properes a la plaça d’Espanya, com el carrer de Mir Geribert, es queixen dels comportaments incívics que pateixen quan hi ha grans concentracions festives a la nit. Denuncien que cada cop són més freqüents casos de persones que utilitzen el carrer com a urinari o que fins i tot defequen a la via pública.

Articles relacionats

1 comentari

  1. El concert que va provocar un gran col·lapse de gent no va ser el de diumenge, va ser el de dilluns. Amb Buhos, Dt Prats i Catarres. I era absolutament previsible que vindrien milers de persones. Programar un cartell d’aquesta magnitud va ser un error. Nosaltres hi vam anar i es van viure moments de tensio i angoixa (ho vam escriure a Twitter in situ). Era impossible accedir a la barra de bar i waters. Era claustrofobic. Sortosament es va obrir un lateral de Maria Cristina, darrere l’escenari. Maria Cristina es un bon espai, però es tracta de programar concerts menys multitudinaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close