RÀDIO HOSTAFRANCS

Barcelona amplia l’atenció a famílies refugiades amb una nova oficina al carrer Tarragona

Imatge: betevé

El Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) de l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una nova oficina a l’edifici del número 141 de carrer de Tarragona, per fer la primera atenció a les famílies refugiades amb menors a càrrec. L’espai, amb 300 metres quadrats, és mes gran que el que hi havia fins ara a l’avinguda Paral·lel. Aquestes noves instal·lacions disposen d’un millor sistema de cita prèvia per agilitzar l’atenció i per poder atendre l’increment de la demanda.

El nou equipament, en funcionament des de finals de setembre, actua com a porta d’entrada i disposa del servei de primera acollida, des d’on es deriven els usuaris en funció de la vulnerabilitat, la tipologia de problema o sol·licitud i l’emergència de la situació. Els altres tres espais de Paral·lel i el carrer de Font Honrada continuaran en funcionament. La posada en marxa d’aquest equipament al carrer Tarragona ha requerit una inversió de 500.000 euros.

Durant el primer semestre del 2019, el nombre de menors atesos de famílies refugiades ha arribat a 1.304, un increment del 50 % respecte a les xifres del mateix període del 2018. De gener a juny van ser 5.624 les persones que han sol·licitat asil i, segons la projecció que fa el SAIER, l’any es podria tancar amb més de 10.000 sol·licitants atesos. Pel que fa al total de persones ateses, l’any passat van ser 19.422 i es calcula que aquest any podrien superar les 22.000.

imatge: betevé
Redacció
Author: Redacció

Afegeix un comentari