RÀDIO HOSTAFRANCS

“Los Àngeles és més restrictiva que Barcelona amb els apartaments turístics”

MIQUEL-ÀNGEL GARCIA LÓPEZ
Professor d’economia a la UAB

ÀUDIO ▶ ENTREVISTA COMPLETA


Los Àngeles aplica una regulació més restrictiva que Barcelona sobre apartaments turístics. A les ciutats dels Estats Units sí que s’intervé en els mercats quan es detecten problemes potencials sobre l’economia de la ciutat”. Ho explica Miquel-Àngel Garcia López, professor d’Economia aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ell, juntament amb altres tres acadèmics de l’Institut d’Economia de Barcelona, han estat treballant durant tres anys en un estudi que quantifica la influència de la plataforma on line de lloguer turístic Airbnb en els preus dels pisos de venda i de lloguer a Barcelona.

L’estudi conclou que, entre 2012 i 2016, un 2% de l’augment dels preus immobiliaris a la ciutat es deu directament als anuncis d’allotjaments a Airbnb, pisos i apartaments que queden fora de l’oferta regular de lloguer i de compra a Barcelona.

Garcia López explica que el principal problema que han hagut d’afrontar els autors de l’estudi és la recopilació de les dades. El portal immobiliari Idealista va cedir part de la informació “després de signar un contracte de confidencialistat que hem estat negociant durant més d’un any”, remarca el professor de l’UAB.

La Generalitat també ens va permetre accedir a la informació relacionada amb l’impost de bens patrimonials. En canvi, no hi ha hagut col·laboració per part de la plataforma directament aludida per l’estudi. “D’Airbnb no vam tenir cap mena de resposta oficial a les peticions de dades que vam fer”. Els autors de l’estudi sobre Barcelona han hagut d’utilitzar dades del lloc web (www.insideairbnb.com) que aboca cada dia les dades que hi ha al portatl airbnb.com

L’acadèmic explica el problema d’accès a les dades és comú a tot Europa. En l’actualitat s’està fent un estudi sobre l’impacte del lloguer turístic via Airbnb a la ciutat d’Amsterdam, un treball encarregat per la Comissió Europea.

radiohostafrancs

Afegeix un comentari

ÚLTIM BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

[widget id="flex-posts-list-5"]

 

 

TAMBÉ POTS OPINAR VIA WHATSAPP

Envia un missatge de veu i la teva intervenció s’emetrà en el programa ‘Aquí Hostafrancs’ (de dilluns a divendres a partir de les 19.15 h)

[wa-hello]

[one-third-first] [widget id="flex-posts-list-2"] [/one-third-first] [one-third] [widget id="flex-posts-list-3"] [/one-third] [one-third] [widget id="flex-posts-list-4"] [/one-third]
[post_grid id="13998"]

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed