▶ ENTREVISTA | SÒNIA FRIAS
“Hem de completar la Superilla d’Hostafrancs”

Foto: Ràdio Hostafrancs

ÀUDIO DE L’ENTREVISTA COMPLETA

[download id=”24388″]

La nova gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Sònia Frias, és veïna d’Hostafrancs i es declara “bona coneixedora del barri”. Fa poc temps que té la responsabilitat de gestionar la maquinària administrativa i tècnica del Districte. “És com dirigir una empresa de 60 treballadors i hem de ser eficients com administració pública”, assegura Frias en la seva primera entrevista de Ràdio Hostafrancs.

La gerent explica que ara, en els primers mesos del mandat, la planificació ocupa un temps molt important dels responsables municipals perquè han de definir quin és el pla d’actuació dels propers quatre anys. Al barri d’Hostafrancs, Frias assenyala la ‘pacificació’ de carrers com un dels objectius. “Hem de finalitzar la Superilla d’Hostafrancs i pacificar els carrers de l’eix Creu Coberta – Consell de Cent. Aquest és un projecte que canviarà radicalment la morfologia del barri, com hem vist ja en l’obertura del carrer Diputació i l’efecte que ha tingut al seu voltant”, apunta la gerent del Districte.

Per a Sònia Frias “la Superilla d’Hostafrancs està absolutament consolidada”. Quan apunta la possible actuació als carrers Béjar, Torre d’en Damians i Rector Triadó, la gerent de Sants-MontjuÏc afirma que “no són carrer que avui en dia estiguin tenint una alta densitat de vehicles, són carrers que no afecten la mobilitat de la ciutat”. “Ara el que hem de fer és l’obra d’urbanització que permeti a la ciutadania apoderar-se d’aquests espais públics”, afegeix.

A l’hora de valorar les seves primeres impressions com a gerent de Sants-Montjuïc, Frias diu que ha trobat “un districte apassionant, que és tan gran i divers com tota la ciutat, on hi ha realitats socials i físiques molt diferenciades”. “Tenim espai de muntanya, tenim espai industrial. Tenim nuclis antics i espais més esponjats. Som com una petita Barcelona amb totes les diversitats que té la ciutat”, afirma.

Una part important del seu temps com a gerent del Districte la dedica a conèixer la gran quantitat d’entitats que hi ha als diferents barris. “És una gran sort estar en un districte molt ric a nivell social amb una potència organitzativa molt important. En moments de crisi i de tensions socials es nota molt quan hi ha un teixit social potent que acompanya i que està al costat de la gent”, conclou.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close