▶ ENTREVISTA | NEUS MUNTÉ
“Pensem en una part del carrer Creu Coberta per a vianants”

Foto: Ràdio Hostafrancs
[download id=”24625″]

El grup de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona es declara “a l’espectativa” per veure quina valoració es fa de la primera fase de la Superilla d’Hostafrancs consistent en la reforma del carrer Consell de Cent i el canvi de sentit del carrer Sant Nicolau, però d’entrada considera que “s’ha quedat curta”. Així ho ha dit en una entrevista a Ràdio Hostafrancs, la regidora del grup i presidenta del Consell de Districte de Sants-Montjuïc, Neus Munté.

La regidora considera que el que s’ha fet queda lluny de la idea originària amb què es va iniciar en el mandat de Xavier Trias com alcalde de la ciutat. “La Superilla ha de ser una eina d’espai verd, al servei del vianant,en una ciutat i en un barri, com és Hostafrancs, força cogestionats. I també ha de servir per tirar endavant experiències en energies renovables”, afirma Munté.

Una part de Creu Coberta, per a vianants

En l’entrevista Neus Munté apunta la reforma d’una part del carrer de la Creu Coberta com un espai de vianants. “Faria més habitable aquest carrer i serviria per millorar l’atenció al comerç”, assegura. La regidora del grup de Junts per Catalunya recorda que la seva formació incorporava en el programa electoral un pla de xoc per al sector comercial. “Creiem molt en el comerç i voldríem que se li donés un suport major del que se li dona”, diu Munté.

Neus Munté defensa que el comerç genera més seguretat als carrers, més cohesió social. “Les botigues són un termòmetre del dia a dia de persones grans que viuen soles i que sense el contacte amb el comerç de proximitat es poden convertir en invisibles”, conclou.

La contribució de Manuel Valls a la política municipal, “un frau”

Pel que fa a la política municipal, Munté no creu que la formació del govern municipal hagi deixat ferides però sí el que considera una evidència: “L’alcaldessa Colau no és la guanyadora de les eleccions i que qui les va guanyar va ser un candidat d’una formació independentista, Ernest Maragall, d’Esquerra Republicana.

La contribució de Manuel Valls a la política municipal ha estat entregar les claus de la ciutat a qui no havia estat l’opció guanyadora amb l’únic argument d’evitar que independentime -majoritari i guanyador a la ciutat de Barcelona- ostentés aquesta representativitat. Això és criticable i és un frau, quan a més a més Manuel Valls anuncia una i altra vegada que l’Ajuntament se li queda petit i que opta a una altra dimensió, la del Parlament de Catalunya”.

Assegura que Junts per Catalunya vol fer una oposició constructiva. “Podem trobar, i segur que trobarem al llarg del mandat, elements als quals ens poguem sumar a propostes que faci el govern de la ciutat. En altres aspectes treballem colze amb colze amb Esquerra Republicana, com no pot ser d’una altra manera, perquè compartim un ideari molt ampli”.

L’operació Graupera, “un error”

Munté està convençuda que l’operació electoral encapçalada per Jordi Graupera a les municipals “va ser clarament un error”, Argumenta que “malgrat fer un discurs de suma, el que va aconseguir és una divisió més gran de l’espai independentista sense cap resultat palpable”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close