FGC preveu que la connexió entre la plaça Espanya i Gràcia funcioni el 2025

El departament de Territori de la Generalitat preveu enllestir en aquest any 2020 el projecte constructiu del nou tram de la L8 que acabarà a Gràcia i no a la plaça Espanya com ara. La prolongació d’aquesta línia constarà de dos túnels independents de 6,7 metres de diàmetre que s’executaran mitjançant tuneladora. Segons declaracions recents del president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, l’any 2021 es podrà licitar l’obra per acabar-la el 2015.

El projecte millorarà les comunicacions del barri d’Hostafrancs i la Nova Esquerra de l’Eixample ja que comprèn quatre estacions: plaça Espanya, Hospital Clínic, Francesc Macià i Gràcia. Aquesta última farà d’intercanviador amb les línies del Vallès. Font ha destacat que amb aquest nou tram de FGC es crea “un metro urbà per a una zona de Barcelona que no en té”

Estacions:

  • Plaça d’Espanya. Remodelació de l’estació existent i de l’intercanviador amb les línies L1 i L3 del metro.
  • Hospital Clínic, al carrer Urgell, entre Rosselló i Còrsega. Aquesta estació permetrà l’intercanvi amb l’L5 del metro.
  • Francesc Macià, al carrer Urgell entre Buenos Aires i la plaça F. Macià. Aquesta estació facilitarà l’intercanvi amb el Trambaix.
  • Gràcia, a Travessera de Gràcia, entre Balmes i Via Augusta. Aquest serà el punt de connexió amb les línies de FGC Barcelona-Vallès.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off