Denuncien agressions i robatoris amb intimidació a prop del centre La Clau

L’Associació de Veïns d’Hostafrancs ha decidit demanar una reunió urgent amb responsables de Mossos d’Esquadra i de Guàrdia Urbana davant l’augment de la delinqüència a la zona de confluència dels carrers Leiva i Cap de Guaita, al voltant del centre per a adolescents La Clau i dels jardins de Ramon Aramon i Serra. Robatoris amb intimidació i en alguns casos fins i tot agressions a veïns han derivat en diverses denúncies i algunes detencions. Segons expliquen els veïns els agressors i autors dels robatoris són joves que no són usuaris de l’equipament La Clau però que han fet d’aquesta zona el seu particular centre d’operacions.

Segons asseguren residents de la zona, és freqüent que grups de joves de procedència magribina, que poden ser de fins a una dotzena envolten les víctimes per exigir diners o tabac. En cas de no obtenir allò que reclamen poden respondre amb violència i així ha succeït en alguns casos. Els episodis d’aquesta mena més greus van passar els dies 23 i 24 de desembre, tots dos casos amb agressions que van ser denunciades als Mossos d’Esquadra.

Algunes de les persones directament afectades per aquestes agressions asseguren que el veïnat està atemorit perquè la presència d’aquest grups de joves que delinqueixen és constant. Asseguren que aquests joves “s’apoderen” dels jardins de Ramon Aramon i Serra i que quan arriba el moment de tancar el parc, segueixen a la zona i és quan amenacen o atraquen els veïns.

Fonts de l’Associació de Veïns lamenten que aquesta situació de delinqüencia vagi en perjudici dels efectes positius que hauria de tenir la posada en marxa d’un equipament per a joves al barri. L’entitat veïnal ja ha advertit a l’Ajuntament en diverses ocasions sobre la necessitat d’exercir un control més estricte sobre el funcionament del centre La Clau i de donar més autoritat als seus monitors.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close