31 botigues tancades a Creu Coberta

 

Al carrer Creu Coberta, des de la plaça d’Espanya fins al carrer Consell de Cent, hi ha actualment 31 botigues tancades. La xifra l’ha donat a conèixer el president de l’eix comercial, Lluís Llanas, que insta els responsables municipals a “donar-se pressa” a l’hora d’abordar un “pla d’emergència” en defensa del comerç de proximitat al barri. El primer representant dels comerciants de Creu Coberta es mostra crític l’actitud que ha tingut fins ara el Consistori davant la crisi comercial. “A l’Ajuntament, del color que sigui, ja li va ve que constantment hi hagi activitats econòmiques noves, que si un comerciant plega, al cap de cinc mesos obri un altre. És una manera de recaptar impostos”, afirma Llanas.

Llanas defensa que l’interès de l’eix i del barri és que a Creu Coberta hi hagi “un mix comercial adequat i que hi hagi continuïtat comercial” i critica el fet que el pla d’usos que es va fer motivat per la concentració de bars i terrasses al voltant de la plaça d’Osca, a Sants, i que també ha afectat l’eix Creu Coberta, no hagi estat acompanyat de mesures que incentivin la instal·lació d’altres negocis alternatius.

El president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta considera que una de les mesures a emprendre és reformar la plaça d’Espanya i es pregunta perquè aquest projecte “s’ha quedat en un punt mort quan l’Ajuntament ja tenia detectat que la plaça d’Espanya no funciona tal com està”. Defensa que l’Associació de Comerciants i l’Associació de Veïns reivindiquin conjuntament aquestes actuacions perquè “ens estem perdent coses per al barri, perquè Hostafrancs té dèficits comparats amb Sants o amb altres barris que s’han mogut”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close