Llogar un pis a Hostafrancs costa 254 euros mensuals més que fa cinc anys Segons dades de l'Incasol el preu mitjà dels lloguers al barri ha arribat als 834,65 euros

Llogar un pis a Hostafrancs és 254 euros mensuals més car que fa cinc anys. Això vol dir que els residents al barri han de dedicar uns 3.000 euros anuals més que el 2014 a pagar casa seva. En els darrers cinc anys el preu mitjà dels lloguers ha augmentat un 43,7% a Hostafrancs i en el 2019 ha arribat als 834,65. Les dades procedeixen de l’Incasòl, a partir de les fiances que es dipositen en aquest organisme de la Generalitat.

L’increment dels lloguers al barri ha estat una mica inferior que en el conjunt de Barcelona, on la diferència entre 2014 i 2019 és del 49% i el preu mitjà ha trencat la barrera dels 1.000 euros.

La tendència a l’augment de preu sembla imparable i en els darrers anys està obligant molts ciutadans a canviar de barri o a marxar de Barcelona. Entitats socials com la PAH o el Sindicat de Llogaters, però també el govern d’Ada Colau, reclamen mesures per limitar els preus dels lloguers. El programa de govern presentat pel PSOE i Unides Podem a Madrid inclou iniciatives en aquest sentit.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*