Alerta per fortes ventades i pluja intensa

Imatge: betevé

La previsió de fortes ventades a partir d’aquest diumenge ha fet que Protecció Civil de la Generalitat activi l’alerta del Pla Especial d’Emergències pel risc de Vent a Catalunya (VENCAT) amb un nivell de perill moderat a tota la comarca del Barcelonès, així com la prealerta del pla INUNCAT per mala mar al litoral de la capital catalana on el perill es considera alt. A partir de dilluns estan previstes precipitacions fortes que podrien causar inundacions a la ciutat. El temporal de vent i de pluja s’allargarà fins dimecres, segons les previsions. Les fortes ventades es concentraran sobretot a la meitat est de Catalunya, incloent la major part de l’àrea metropolitana. Es preveu que el moment de màxima probabilitat de ratxes màximes sigui a partir del migdia de diumenge i al llarg de tota la tarda. El vent bufarà de components nord i est, i podrà superar els 72 km/hora.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució a la ciutadania, en especial durant els trajectes i l’oci a l’aire lliure. Avisa que hi ha un important risc de caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, pel que recomana no aturar-se a prop de murs inestables, bastides o altres elements que puguin caure per l’efecte del vent. A les llars i establiments privats els recomana retirar o fixar bé els objectes instal·lats en terrasses i balcons.

En l’últim episodi de ventades, el cap de setmana del 21 i 22 de desembre passat, la força del vent va fer caure un arbre a sobre d’un dels accessos al Metro L3 del carrer Tarragona i va fer volar una marquesina d’autobús a la plaça dels Països Catalans, al costat del Nobu Hotel.

Temporal marítim

Pel que fa a l’estat de la mar, les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya apunten a un fort onatge aquest diumenge. Les onades podran superar els 2,5 metres i hi haurà mar de fons del nord-est. A partir del migdia s’intensificarà el fenòmen. Davant del risc de caure a l’aigua, Protecció Civil demana a la ciutadania no apropar-se a fer fotografies als espigons i altres punts on trenquin les onades, que recomana tancar al públic si és possible.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close