Bombers demana “no abaixar la guàrdia” perquè el temporal no s’ha acabat Aquest dimecres continua la pluja amb vents de 50 o 60 Km/h al matí

L’arbre, arrencat pel vent, al carrer Vilardell, aquest dimarts 21 de gener | Foto: @enricapdevila

Bombers de Barcelona demana a la ciutadania que “no abaixi la guàrdia” encara que pugui tenir la sensació que la intensitat de la borrasca Glòria disminueix sobre la ciutat. La previsió d’aquest dimecres indica que la pluja seguirà dominant durant bona part del dia i durant el matí el vent bufarà encara amb una d’entre 60 i 50 km/h. El vent ha provocat la major part de les sortides que han hagut de fer els Bombers de Barcelona, prop de 600 des que va començar el temporal i 90 només en el dia d’ahir, dimarts. Les nombroses caigudes d’arbres o objectes diversos per la força del vent no han ferit cap persona però sí han suposat situacions de risc.

Al barri d’Hostafrancs, l’incident més destacat de dimarts ha estat la caiguda d’un arbre a la confluència del carrer Vilardell amb Moinanès. Era el segon dia consecutiu de vents superiors als 100 km/h i, si això li sumem la pluja constant el resultat és que l’aigua estova la terra, el terreny es torna menys ferm i facilita la caiguda d’arbres alguns dels quals amb les arrels enganxades al tronc. Això és precisament el que va passar amb l’arbre del carrer Vilardell.

El director dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, en declaracions a betevé, ha destacat l’actitud preventiva dels ciutadans: “Cal ressaltar el comportament de la ciutadania i el seguiment que està fent dels consells de seguretat, gràcies a això no hi ha hagut cap accident greu“. Massagué ha alertat també que el temporal encara no ha acabat i que cal estar atents. “Podem tenir la sensació que el temporal va remetent però no és així, no es pot abaixar la guàrdia”, ha dit.

L’Ajuntament de Barcelona va activar diumenge a les 13 hores el pla d’emergència municipal en fase d’alerta. Es tracta del primer nivell de què disposa el dispositiu. Ahir al matí, però, el pla va augmentar a fase d’emergència. Aquesta situació implica que ningú pot accedir a la sorra ni als espigons de la platja mentre el consistori mantingui activat l’operatiu d’emergència.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*