Estalvi d’energia, d’aigua i de residus l’Alcaldia i al poliesportiu de l’Espanya Industrial

L’edifici del Districte, al carrer de la Creu Coberta, i el Centre Esportiu Municipal de l’Espanya Industrial participen durant aquest mes de febrer en la Marató per l’Emergència Climàtica, reduint el consum d’energia, aigua i residus. L’estalvi econòmic aconseguit aquest mes en 72 edificis i equipaments municipals de tots els districtes de Barcelona es destinarà al projecte de l’Hort al Terrat.

La tercera edició de la Marató no només s’adreça a l’estalvi d’energia i aigua, sinó que s’alinea amb la Declaració d’Emergència Climàtica que l’Ajuntament va fer el passat 15 de gener i també s’hi afegeix la gestió de residus. Les persones que treballin en les oficines municipals participants, així com les usuàries dels equipaments, hauran de fixar-se molt bé en com consumeixen energia, gas i aigua, així com intentar reduir al màxim tots els residus que generin i fer-ne la recollida selectiva correctament.

Setmanalment es farà un control dels consums d’aigua, electricitat, gas i emissions de CO2 per mirar si s’ha aconseguit reduir el consum i les conseqüències ambientals respecte anys anteriors. L’estalvi econòmic resultant es tradueix en una quantitat de diners que es destina a projectes que donin resposta a l’emergència climàtica.

Enguany s’utilitzaran per impulsar el projecte de creació d’horts socials en cobertes d’edificis municipals, com la seu del Districte de Sants-Montjuïc. Es tracta d’una iniciativa en què participen diferents entitats sense ànim de lucre i que consisteix a aprofitar els terrats d’edificis municipals en desús per fer-hi horts cultivats per persones amb discapacitat. El projecte utilitza noves tecnologies de cultiu menys contaminants, i després de repartir les hortalisses recollides entre les entitats participants, dóna els excedents del cultiu a menjadors socials i banc d’aliments.

En l’edició anterior, els 62 edificis participants de l’Ajuntament de Barcelona van aconseguir reduir la despesa energètica dels equipaments públics fins a gairebé un 13,46% en electricitat; un 9,6% en consum d’aigua i un 15,33% en gas. En total, es va deixar de consumir 407.377 kWh d’electricitat; 5.779 m3 d’aigua i 815.978 kWh de gas en les diferents oficines municipals.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open