El Palau Balañà tanca el 28 de febrer

El Palau Balañà tancarà definitivament les portes el 28 de febrer. Es tracta d’un dels cinemes més antics de Barcelona, fundat el 1965 poc després de la mort del patriarca del Grup Balaña, Pedro Balañà Espinós. Quan es va obrir, el Palau Balaña era la sala més important del grup empresarial, tenia 1.600 localitats. El 2002 es va reformar i va reobrir com a multicinema de set sales equipades amb tecnologia digital 3D.

El tancament del Palau Balañà s’afegeix a una llista cada vegada més nombrosa de baixes en el circuït d’exhibició cinematogràfic de Barcelona. Fa un any i mig, el juliol del 2018, abaixava la persiana l’Aribau Club de Gran Via, fundat el 1936 com a Club Doré. El 2014 va desaparèixer el Club Coliseum, que avui és una macroagència de viatges. Un any abans tancava el Cine Urgell, que fa uns mesos va reobrir com a supermercat de la cadena Bonpreu. Després del tancament del Palau Balañà, el grup mantindrà sis cinemes en funcionament a Barcelona: Arenas Multicines, Aribau Multicines, Balmes Multicines, Bosque Multicines, Glòries Multicines i Gran Sarrià Multicines.

Articles relacionats

1 comentari

  1. Quan va ser la darrera vegada que hi vareu anar al Balañá? Es una aposta empresarial. Van fer una aposta pels Arenas a 400 m i van caure en mans de les majors sense apostar per la innovació. Ens lamentem per nostalgia de temps passats que eran millors pel cinema

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close