Una orquestra francesa convidada per l’Orfeó Atlàntida actuarà a Cotxeres

L’Ensemble Orchestral de Dijon en una actuació a la seva ciutat, l’any 2017

El Centre Cívic Cotxeres acollirà la primera setmana del mes de març l’Ensemble Orchestral de Dijon, una formació creada l’any 2004 i que reuneix músics professionals i aficionats. L’orquestra està preparant la seva participació al festival des Musicales de Folies à Fontaine les Dijon i faran una estada a Barcelona on es dedicaran a assajar intensivament. L’Orfeó Atlàntida farà d’amfitrió de la formació simfònica francesa amb la qual ha col·laborat per facilitar els contactes necessaris per poder treballar a la nostra ciutat. Com a agraïment, dissabte 7 de març a les 18.30 h l’Ensemble Orchestral oferirà un concert obert a tothom al Centre Cívic Cotxeres. Interpretaran la 2a simfonia de Schumann i la 4a simfonia de Beethoven.

Sota la direcció de Flavio Boy, un graduat del Conservatori de París, el conjunt consta de cinquanta músics. Bona part dels seus integrants procedeixen de les escoles musicals de la ciutat de Dijon. L’orquestra actua principalment a la Borgonya, però també a la resta de França i a Europa (Itàlia, Bèlgica).

El contacte amb l’Orfeó Atlàntida es va iniciar a través de la cantaire Odile Dervaux. L’entitat coral hostafranquina va saber que els músics de Dijon estaven buscant una sala d’assaig a Barcelona i va activar els seus contactes per facilitar-los l’estada.

La direcció de l’Orfeó Atlàntida creu que el contacte amb aquesta orquestra pot donar peu a futures col·laboracions. De cara al concert de Cotxeres, les dues formacions no actuaran conjuntament perquè no han trobat repertori comú però des de l’Orfeó Atlàntida es mostren convençuts que hi haurà altres ocasions en les quals la coral d’Hostafrancs i l’orquestra de Dijon podran presentar-se juntes al públic.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close