Velocitat màxima 30 a Creu Coberta i Sants

RÀDIO HOSTAFRANCS
Velocitat màxima 30 a Creu Coberta i Sants
/

 

L’eix del carrer de la Creu Coberta i de Sants és la primera via de circulació de la xarxa bàsica de la ciutat que es transforma en un carrer 30. Els vehicles no poden circular a més de 30 km/h per cap carril del carrer, entre la plaça d’Espanya i l’avinguda de Madrid. Aquesta mateixa setmana se signa el decret d’Alcaldia pel qual, des del dia 1 de març, 30 km/h serà el límit de velocitat a totes les vies de la xarxa secundària de la ciutat, incloent també aquelles que tinguin més d’un carril.

D’aquesta manera, se sumen 112 quilòmetres més de carrers 30, el que representa arribar al 68% de la longitud total de calçades de Barcelona. El canvi anirà acompanyat d’actuacions físiques per ajudar a visualitzar als conductors que entren en una zona pacificada: al llarg d’aquest 2020 s’implantaran radars, passos de vianants elevats, coixins berlinesos i senyalització.

Barcelona, ciutat 30

L’Ajuntament de Barcelona està estenent la limitació a 30 km/h arreu de la ciutat per millorar la seguretat dels vianants i reduir l’accidentalitat i la gravetat de les lesions. Segons estudis municipals baixar la velocitat màxima de 50 km/h a 30 km/h redueix la taxa de mortalitat en atropellaments d’un 45% a un 5%.

Els carrers de Creu Coberta i de Sants són, a més, l’eix comercial més llarg d’Europa. Per evidenciar els beneficis de la pacificació i visibilitzar els usos alternatius de l’espai públic, els primers dissabtes de mes a partir aquesta antiga carretera es transformarà en un gran passeig perquè el veïnat hi pugui caminar, jugar i fer esport o activitats comunitàries. La iniciativa municipal “Obrim carrers”, que ja ha començat a aplicar-se mensualment a la via Laietana o el carrer Gran de Gràcia, arriba a Hostafrancs i a Sants dissabte 7 de març de 17 a 21 h.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open