▶ ÀUDIO | CONVERSES DEL MEETING POINT
Diàleg sobre la plaça Herenni (1a part)

D’esquerra a dreta: Jaume Gaixas, conseller de barri d’Hostafrancs, Josep Ortiz, president de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs; Manel Faidella, veí resident a la plaça Herenni, i Carme Piera, veïna també de la mateixa plaça | Foto: Ràdio Hostafrancs
[download id=”25203″]

Des de fa tantes dècades com té el barri d’Hostafrancs d’història, la plaça Herenni ha estat punt de trobada de generacions de veïns del barri -gitanos i paios- que han conviscut a la ‘plaça del Sol’. Moltes generacions d’hostafranquins d’una cultura o de l’altra han tingut el seu lloc de residència, el seu espai de joc o de reunió social a la històrica “plaça del Sol”. La plaça Herenni és motiu de debat freqüent quan es tracta de fer compatible l’ús de l’espai públic amb el descans de les persones que hi viuen o la necessitat de reduir el soroll ambiental. No és l’únic espai del barri ni de la ciutat on entren en conflicte aquests dos elements i on cal diàleg entre totes les parts per mirar de trobar solucions. A les ‘Converses del Meeting Point’, de Ràdio Hostafrancs, hem volgut obrir micròfons per escoltar totes les veus que tenen coses a dir sobre la plaça Herenni. Aquesta setmana hem convidat a veïns que viuen a mateixa plaça. En setmanes posteriors, comptarem a la nostra tertúlia amb altres persones i entitats que gaudeixen i freqüenten l’emblemàtica plaça d’Hostafrancs.

En aquesta primera tertúlia sobre la plaça Herenni comptem també amb la participació del president de l’Associació de Veïns d’Hostfafrancs, Josep Ortiz, i del conseller de barri d’Hostafrancs (de l’equip de govern del Districte), Jaume Gaixas.

Articles relacionats

1 comentari

  1. Bon dia, sóc un membre de l’església evangèlica del c/torre d’amants i també sóc gitano hi amb el que vaig a dir ara intento contestar, un comentari que el fa una veïna segons diu ella sobre el comportament d’alguns veïns amb els gossos i amb el soroll que es fa a la nit, primerament haig de dir que l’església evangèlica no fa actes a la nit desde fa un any o més, i que per cada gos que te un gitano, ni han una cantitat molt més gran que els amos no són gitanos, comportaments incívics en tenen totes les raçases i tots els pobles, en referència en què el comentari no té res que veure amb el recisme, hem pregunto perquè cada vegada que hi ha un comentari incívic es fa menció del poble gitano i de que no es un tema de racisme, demanem que ens deixin en pau i que s’ho ocupin de que a la nit en allà hi ha botellons i que ningú es queixa, i lo de que cuant hi ha un grup d’alumnes, del Joan Pelegrí que es posen al mitg de la plaça a fumar droga que això sí que considero que és un mal exemple per els infants, no sent-ho que ningú es queixi al respecte.

    Juan Valentí García

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close