▶ LLUÍS LLANAS, president de l'Associació de Comerciants Creu Coberta
“Cal actualitzar l’ordenança de civisme i aplicar-la”

RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
“Cal actualitzar l'ordenança de civisme i aplicar-la”
/

ÀUDIO ÍNTEGRE DE L’ENTREVISTA

“Si es vol esponjar el turisme entre els barris el primer que ha de fer Barcelona és donar unes senyals clares en positiu i això vol dir actualitzar i aplicar l’ordenança de civisme que es va fer en l’època Clos i que ara està inactiva”. És l’opinió del president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Llanas, que ha analitzat la situació de l’eix comercial en una entrevista per a Ràdio Hostafrancs i Ràdio Comerç.

Llanas considera la normativa de civisme una peça imprescindible per reduir l’impacte negatiu i ampliar els efectes positius del turisme sobre l’economia de la ciutat. El president dels comerciants de Creu Coberta afirma que s’han de crear “nous imaginaris” per al turisme, i “posar en valor les coses que tenim al Districte i al barri”. “Som al costat de la plaça d’Espanya i de la muntanya de Montjuïc amb tota la seva oferta de museus i el que està relacionat amb l’Esport. Tenim la ‘Dona i Ocell’ del parc Joan Miró, la seu del Districte i el Mercat…”

Un dels instruments útils, segons ha explicat Llanas, ha de ser el telèfon mòbil amb aplicacions que presentin rutes on es vegin les botigues singulars, emblemàtiques o centenàries. Una altra de les apostes, afegeix, és destacar les botigues que són sostenibles i responsables amb el medi ambient. Segons Llanas és a través d’aquests circuits per diferents zones de la ciutat que es poden reduir les concentracions de turistes en els mateixos llocs.

Lluís Llanas també reclama que la recaptació que s’obté amb la taxa turística repercuteixi en els barris receptors del turisme.

“Repensar els epígrafs” d’activitats econòmiques

Llanas, que és vicepresident de la Fundació Barcelona comerç demana a l’Administració que “repensi” els epígrafs d’activitats econòmiques que considera “restrictius”. Proposa sistemes que s’estan aplicant a altres països on diferents activitats poden conviure legalment en un mateix local. Un exemple seria una botiga de roba o complements on pogués haver-hi música en directe.

Una botiga ‘tester’ a Creu Coberta

Llanas ha explicat el projecte de botiga ‘tester’ que l’Associació de Comerciants de Creu Coberta presenta en el procés de pressupostos participatius del Districte de Sants-Montjuïc. La proposta consisteix en que l’Ajuntament compri un local comercial de Creu Coberta per convertir-lo en viver de negocis emergents, comerços que un cop superat un període curt d’arrencada, s’establirien pel seu compte i deixarien la botiga ‘tester’ per a una altra iniciativa emprenedora.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open