▶ ÀUDIO | RETRANSMISSIÓ ÍNTEGRA
El Consell de Barri es retransmet en directe, d’ara en endavant, per Ràdio Hostafrancs

RÀDIO HOSTAFRANCS
El Consell de Barri es retransmet en directe, d'ara en endavant, per Ràdio Hostafrancs
/
D’esquerra a dreta: Sònia Frias (gerent del Districte de Sants-MontjuÏc), Xavi Farré (conseller tècnic del Districte), Marc Serra (regidor), Josep Espín (vicepresident del Consell de Barri) i Jaume Gaixas (conseller del barri d’Hostafrancs) | Foto: Ràdio Hostafrancs
[download id=”25429″]

El Consell de Barri d’Hostafrancs celebrat aquest dilluns 9 de març al Casinet ha estat el primer retransmès en directe a través de Ràdio Hostafrancs. D’ara en endavant, l’emissora comunitària del barri difondrà les sessions del Consell de Barri d’acord amb el paper de servei públic al servei de la ciutadania d’Hostafrancs que fixen els estatuts de l’ARCH (Associació de la Ràdio Comunitària d’Hostafrancs).

En la sessió d’aquest dilluns, la segona des que va començar el mandat municipal, el Consell de Barri ha votat per unanimitat dels presents la reelecció de Josep Espín, president de la FAECH (Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs) com a vicepresident d’aquest òrgan de participació. La d’Espín era l’única candidatura i ha obtingut la totalitat dels 32 vots emesos. El paper de vicepresident del Consell és la de dirigir les sessions. La presidència recau en el regidor del Districte.

En la mateixa sessió, els presents han votat també per unanimitat la composició de la Comissió de Seguiment, l’òrgan encarregat de preparar les reunions del consell de barri.

Rebuig veïnal al Tanatori i interès per la plaça Herenni

En el torn obert de paraules la representant de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, Concepció Pérez, ha expressat el rebuig de l’entitat veïnal a la ubicació d’un tanatori a l’edifici del carrer Comte de Bell-lloc, a la zona de confluència entre Sants i Hostafrancs, on fins recentment hi havia el ‘Happy Park’. Pérez també ha preguntat al govern del Districte si hi ha alguna gestió municipal que es pugui fer respecte al futur de l’edifici del Palau Balañà que acaba de tancar com a sala d’exhibició de cinema. L’Associació de Veïns s’ha interessat igualment per l’estat del procés de mediació sobre els conflictes relacionats amb el civisme a la plaça Herenni. La representant veïnal ha felicitat l’Ajuntament per la solució als problemes de seguretat que a finals de 2019 havien derivat en alguns casos d’agressió a l’entorn dels jardins Aramon i Serra i del centre de joves La Clau i també pel repitant de la senyalització del carril bici al carrer Tarragona.

En la resposta, el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha afirmat que el tanatori “no és el projecte del govern”, sinó que es tracta d’una iniciativa privada en un edifici que també és privat. “Que es faci o no el tanatori no depèn de l’opinió del regidor, si fos un terreny públic, seria diferent”, ha dit Serra. El regidor ha explicat que la viabilitat o no del tanatori dependrà de l’informe de Mobilitat que han de fer els serveis tècnics de l’Ajuntament i dels informes de patrimoni, atès que la nau industrial afectada està protegida. Els informes de patrimoni els han d’emetre tant l’Ajuntament com la Generalitat.

El futur del Palau Balañà dependrà, segons Marc Serra, d’allò que decideixi fer el propietari. El regidor ha explicat que la qualificació urbanística d’aquell espai permetria fer-hi oficines o habitatge.

Pel que fa a la mediació de la plaça Herenni, el regidor ha explicat que s’ha iniciat amb una primera reunió.

En acabar el torn obert de paraules, el Consell de Barri s’ha dividit en diverses taules de treball on els assistents han pogut participar en el procés de propostes dels pressupostos participatius.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off