Mesures de reducció de la mobilitat durant l’alarma de la Covid-19

Imatge: betevé

L’Ajuntament de Barcelona, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb l’objectiu compartit de contenir la propagació de la Covid-19 i garantir els serveis essencials, ha posat en marxa una sèrie de mesures relacionades amb la mobilitat ciutadana. Ha quedat anul·lat temporalment el servei de Bicing. El servei de metro i autobús de TMB s’adapta a la demanda actual de passatge, que s’ha reduït entre el 75 i el 80%, i a les modificacions de comportament en els desplaçaments dels usuaris, i reforça el servei a les hores punta. A més, es continua demanant a la ciutadania que es quedi a casa i es desplaci només si és imprescindible.

Suspès el servei de Bicing

D’acord amb els criteris de les autoritats sanitàries, i en plena coordinació amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit suspendre l’activitat del servei del Bicing. Arran de la suspensió del Bicing s’ha determinat que es perllongarà l’abonament de les persones usuàries el mateix temps que duri la suspensió com a prevenció pel contagi de la Covid-19.

Adaptació dels serveis de metro i bus

El metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) estan experimentant una baixada de passatge d’entre el 75 i el 80%. TMB ofereix la màxima oferta possible amb el personal disponible. En aquest sentit, el servei oscil·la entre un 65 i un 75% del que seria l’oferta habitual en un dia feiner i es modula segons les franges horàries i les línies de més demanda.

L’operador de metro i busos de Barcelona avalua de manera contínua l’evolució del comportament del passatge per adequar l’oferta a la demanda d’acord amb el personal disponible, amb l’objectiu d’aconseguir que la ràtio d’ocupació sigui inferior a un terç de la demanda habitual, d’acord amb les indicacions de les autoritats administratives de Catalunya.

En aquest sentit, es recorda l’obligació de limitar la mobilitat si no és imprescindible. En cas que sigui necessari utilitzar el servei de metro, es recomana als usuaris que es distribueixin al llarg del tren per evitar acumulacions, ja que habitualment els vagons centrals són els que tenen menys ocupació.

Ferrocarrils de la Generalitat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) també ha reestructurat el servei de trens a les línies metropolitanes. La companyia adequa l’oferta d’acord a la demanda i a les indicacions rebudes per part del Govern de la Generalitat i de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). El servei en hora punta és del 60% i la resta de la jornada, del 40%. Quedarà suprimit el servei L12 (Reina Elisenda). A la línia Llobregat-Anoia els trens no arriben a Igualada i es queden a La Pobla de Claramunt.

Condicions especials a les àrees verda i blava

També es garanteix la mobilitat i l’estacionament per al subministrament de productes i els serveis essencials. S’han pres mesures com flexibilitzar la càrrega o la descàrrega, a més d’aplicar les mesures decretades per l’Estat i la Generalitat en relació amb l’eliminació de limitacions per tonatge dels vehicles o els torns de descans. Cal recordar que les àrees de càrrega i descàrrega només poden fer-se servir per a l’activitat per a la qual estan destinades.

Durant aquest període d’excepcionalitat, l’estacionament a la zona regulada en superfície (àrees verda i blava) no es multarà. L’objectiu és facilitar l’accés als treballadors de serveis essencials o en cas de necessitats mèdiques.

Finalment, els panells d’informació variable de la ciutat també incorporen missatges per advertir de la situació de mobilitat restringida a la ciutat.

Cal recordar que el moviment de les persones està limitat per assistir als centres sanitaris; adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; anar al lloc de treball i tornar a casa després de la jornada laboral; assistir persones grans o dependents, o per raons de força major.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off