La Casa del Mig, punt de fabricació de material sanitari amb impressió 3D

La directora de Canpedró, Teresa Villoro, rebent la primera partida de viseres per a la protecció del personal del centre social. A la dreta de la imatge, el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra | Foto: Ajuntament de Barcelona

 

Al Punt Multimèdia de la Casa del Mig, al Parc de l’Espanya Industrial, ha 6 impressores 3D que estan produint viseres per pantalles de protecció facial destinades al personal de les entitats que treballen per als veïns més vulnerables davant la pandèmia del coronavirus Covid-19. El centre social Canpedró, del carrer Sant Crist, ha estat una de les primeres entitats en rebre aquest material que es fabrica diàriament a la Casa del Mig i a altres sis equipaments municipals de la ciutat on s’elaboren productes de fabricació digital.

L’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de la comunitat Coronavirus Makers, el potencial dels Ateneus de Fabricació Digital per produir, mitjançant la tècnica d’impressió 3D, alguns dels equips de protecció individual i material sanitari més demandats per la comunitat mèdica i pels sectors més exposats al contagi del virus Covid-19. La comunitat maker, formada per professionals de diferents sectors com el sanitari, científic, d’enginyeria o disseny, s’ha organitzat de manera telemàtica i sense ànim de lucre per desenvolupar solucions ràpides i eficaces davant la manca d’EPIS i material mèdic per fer front a l’actual emergència sanitària.

Als 5 equipaments que conformen la xarxa d’Ateneus de Fabricació Digital (Parc Tecnològic, Ciutat Meridiana, Fàbrica del Sol, Les Corts i Gràcia) cal sumar dos espais més habilitats per l’Ajuntament de Barcelona: el Punt Multimèdia Fab Casa del Mig i el servei de Prototipatge de Barcelona Activa (BASA). Aquests espais han posat en marxa 23 impressores 3D de diferents models i queda a disposició la resta de maquinària en el cas que fos necessària, entre les que s’inclouen talladores làser de gran format, talladores de vinil, fresadores de precisió i fresadores CNC de gran format. Un equip de 20 empleats i empleades treballen, presencial i telemàticament, realitzant funcions de producció, emmagatzematge i distribució.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close