RÀDIO HOSTAFRANCS

L’Ajuntament coordina tots els serveis funeraris durant la crisi sanitària

Imatge del cementiri de Montjuïc | Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, en coordinació amb el departament de Salut de la Generalitat, ha establert un nou protocol pel qual l’autoritat municipal coordinarà tots els serveis funeraris de la ciutat per agilitzar els tràmits i fer un acompanyament al dol de les famílies dins de les limitacions de la situació actual i garantir el servei universal i bàsic a totes les persones. A més s’ha fixat un preu bàsic de servei comú per a tots els decessos de 2.450 euros.

El servei bàsic inclou el trasllat i custòdia del difunt fins a dependències de serveis funeraris i l’enterrament o incineració segons esculli la família. En les inicineracions s’inclou l’urna i l’entrega de les cendres al domicili familiar.

Les famílies poden pactar un servei superior si així ho desitgen. Si el difunt tenia contractada una assegurança de decés, es pot triar lliurament els serveis i productes a contractar. En cas de no esgotar tot el capital assegurat es té dret a demanar el retorn del capital sobrant.

També s’està treballant ja la possibilitat d’instal·lar un nou forn crematori a les instal·lacions del cementiri de Montjuïc.

S’ha posat en funcionament un telèfon de suport emocional en cas de pèrdua d’un familiar. És el número 649 756 713. L’atenen professionals del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, de dilluns a divendres del 9 de matí fins a les 8 del vespre.

Redacció
Author: Redacció

Afegeix un comentari