Alerta sobre la residència Mossén Vidal i Aunós: 50 avis positius del Covid-19

RÀDIO HOSTAFRANCS
Alerta sobre la residència Mossén Vidal i Aunós: 50 avis positius del Covid-19
/

 

 

La confirmació de que una cinquantena d’avis de la residència de gent gran Mossén Vidal i Aunós ha donat positiu del virus Covid-19, porta el Districte de Sants-Montjuïc a demanar de forma urgent el trasllat d’aquestes persones que representen el 50% del total de residents al centre. El regidor del Districte, Marc Serra, ha anunciat que l’Ajuntament “posa a disposició tots els recursos municipals” per que l’administració de la Generalitat traslladi els malalts de forma urgent.

El centre, que tenia 112 residents abans de l’inici de la pandèmia del coronavirus, ha registrat ja 9 morts i dos dels seus usuaris van ser hospitalitzats per la malaltia. La residència ha fet els seus propis tests, proves que han confirmat la infecció de la meitat dels residents. Segons el regidor l’Ajuntament fa tres setmanes que va llançar l’alerta sobre aquest centre. “Aleshores la situació era estable però reclamaven manca de material i personal”, afirma Marc Serra.

En tres setmanes, la residència ha passat de dos residents positius a 50. El regidor es queixa de que “no va ser fins divendres passat -i després de molt insistir- que es va fer una desinfecció, però només va afectar a espais comuns”.

El responsable del govern municipal al Districte afirma que l’Ajuntament està disposat aposar “tots els recursos que calguin” i es remet a la proposta llançada per l’alcaldessa Ada Colau aquest dilluns: traslladar en una setmana 750 avis afectats pel Covid-19 per aturar el contagi.

La residència, ubicada al carrer Navarra del barri de la Bordeta, és de titularitat pública, depèn de la Generalitat i està gestionada per l’empresa privada Eulen. Serra s’ha referit a aquest centre com una “residència especialment sensible pels recents precedents d’abusos sexuals”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off