Salut adapta una antiga residència d’estudiants del Paral·lel per atendre avis amb coronavirus

Imatge: betevé

Barcelona tindrà una residència medicalitzada especialitzada a atendre avis malalts de coronavirus. Serà al Paral·lel, al barri del Poble-sec, en una residència d’estudiants en desús que s’ha adaptat per poder donar resposta a la pandèmia. Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, la nova residència té 8.000 metres quadrats, repartits en vuit plantes.

L’equipament estarà destinat a persones grans que actualment estan en residències d’avis i que hauran donat positiu als tests que s’estan fent des de fa dies. Primer s’obriran 32 llits que en breu estaran disponibles i després la xifra de residents es podrà anar incrementant fins a 240, el nombre de llits que hi haurà disponibles, repartits en 114 habitacions.

Es tracta d’un equipament medicalitzat, amb els banys adaptats per a persones amb dependència. S’està fent la instal·lació d’oxigen a 66 llits i hi ha la possibilitat d’incorporar oxigen en bombona en alguns altres espais. Els professionals que hi treballaran, segons la consellera Vergés, són “professionals d’atenció primària i sanitaris procedents de mútues laborals que lideraran la part assistencial”.

Aquest dimarts a la tarda, operaris de neteja han treballat per condicionar l’espai, fins ara en desús, i els Bombers de Barcelona han revisat l’edifici.

Colau defensa “repensar” el model de residències

L’Ajuntament espera que aquesta residència es posi en marxa de forma imminent i ofereixen màxima col·laboració. Segons ha explicat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, des que va començar la crisi de les residències es fan entre 20 i 30 trasllats diaris i considera que són pocs, al ritme que avança la pandèmia. L’alcaldessa, Ada Colau, ha afirmat que “el model residencial” a Barcelona “fa aigües per tot arreu”. “Quan tot això acabi l’haurem de repensar”, ha afegit.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close