El Punt Multimèdia de la Casa del Mig elabora material de protecció sanitària

RÀDIO HOSTAFRANCS
El Punt Multimèdia de la Casa del Mig elabora material de protecció sanitària
/
El FAB Casa del Mig se suma a la iniciativa solidària de coronamakers | Font: Oriol Blas

 

El Punt Multimèdia FAB Casa del Mig elabora, des del 24 de març, material per fer front al Covid-19. Amb impressores 3D i talladores làser fabriquen tres tipus de viseres, obridors de portes i suports de les màscares utilitzades pels sanitaris. De moment han produït un total de 1300 viseres, 120 suports de mascaretes i 200 obridors de porta.

El material produït al Punt Multimèdia, situat al Parc de l’Espanya Industrial, té una doble distribució. Per una banda, al personal de l’ONG Gra de Blat i a la Fundació Can Pedró i, per altra banda, formen part de la xarxa de coronamakers, una iniciativa solidària duta a terme en l’àmbit estatal. Des de la ciutat de Barcelona, aquest servei solidari de producció es coordina a través dels ateneus de fabricació digital i l’Escola Superior de Disseny Art i Llotja.

Des del Punt Multimèdia es va començar produint, amb impressores 3D, les viseres oficials del grup coronamakers, que trigaven unes 3 hores i mitja en elaborar-se. Posteriorment es van començar a elaborar unes més senzilles destinades a serveis, que s’imprimeixen amb 1 hora i mitja, En canvi, amb les talladores làser s’elaboren un altre tipus que triguen només 20 minuts a elaborar-se, fetes amb un plàstic més fi. Per altra banda, els obridors de porta són uns utensilis que eviten el contacte directe amb els mànecs de les portes, i els suports de les mascaretes se situen a la zona del clatell i redueixen les molèsties que produeixen al personal sanitari.

“Nosaltres ens dedicàvem a l’ensenyament i a formar makers i ara el que estem fent és realment fabricar”, expressa Oriol Blas, coordinador del FAB Casa del Mig. Creu que és una experiència positiva per posar a la pràctica el que fins ara estaven ensenyant, ja que dediquen tot l’horari a imprimir, reparar les màquines, muntar el material i optimitzar els arxius.

Actualment els diferents ateneus es troben amb una manca de material i per aquest motiu demanen la donació de diferents recursos per seguir elaborant equip ament de protecció sanitària.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off