Romi Gipsy col·labora amb la solidaritat veïnal

Mascaretes elaborades per l’Associació per a la Formació i la Cultura de la Dona Gitana d’Hostafrancs | Font: Marina Heredia

L’Associació per a la Formació i la Cultura de la Dona Gitana, també coneguda com a Romi Gipsy, ha emprès una iniciativa solidària de repartiment de menjar i confecció de mascaretes pel veïnat d’Hostafrancs. Des del passat divendres 17 d’abril recapten menjar i el donen a les famílies del barri més necessitades.

Segons les últimes dades publicades per l’ajuntament de Barcelona, el districte de Sants-Montjuïc era, el 2017, el tercer districte amb més taxa de risc a la pobresa de Barcelona, amb 25,6 punts. Marina Heredia, vicepresidenta de l’Associació Romi Gipsy, expressa que al barri d’Hostafrancs hi ha molta necessitat d’alimentació i la majoria de famílies pateixen escassetat d’aliments. “Ara el que més necessita el nostre barri és l’alimentació. Estem treballant molt perquè veiem que hi ha una gran demanda per part de les famílies gitanes, ho estan passant molt malament”, explica.

Per dur a terme aquesta iniciativa compten amb el suport de la Cooperativa de Carnisseries de Barcelona, que els va donar 50 kg de carn, i del Banc d’Aliments. Ara bé, també accepten donacions particulars que es poden realitzar posant-se en contacte amb el següent telèfon: 666 36 20 64. De la confecció de mascaretes s’encarreguen les dones gitanes del barri, però pel material han comptat amb l’ajuda de l’associació dels Joves Gitanos de Gràcia i una petita associació independentista del mateix barri, que els han proporcionat les teles.

A causa del coronavirus han hagut de cancel·lar les activitats de formació i tallers per a dones gitanes com el taller de perruqueria, la formació pel carnet de conduir o el d’informàtica, que es reprendran quan la situació ho permeti.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open