Després del confinament, carril bici a Creu Coberta i plaça Espanya i menys cotxes

RÀDIO HOSTAFRANCS
Després del confinament, carril bici a Creu Coberta i plaça Espanya i menys cotxes
/
Imatge virtual: Ajuntament de Barcelona
[download]https://www.ivoox.com/despres-del-confinament-carril-bici-a-creu-coberta_md_50415207_wp_1.mp3[/download]

La mobilitat, el trànsit i l’ús de l’espai públic a l‘eix Creu Coberta–Sants i a la plaça d’Espanya no tornarà a ser com era quan acabi el confinament. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat un seguit de mesures d’aplicació immediata a partir del moment que s’aixequin les restriccions actuals i que suposaran guanyar 21 km lineals de carrils bici i 30.000 metres quadrats d’espai per a vianants a tota la ciutat. En el cas d’Hostafrancs, els canvis afecten el carrer de la Creu Coberta, on s’habilita un carril segregat en cada sentit que quedarà reservat exclusivament per al transport públic i -com a novetat- també per a les bicicletes. També s’habilitarà carril bici a tot el voltant de la plaça d’Espanya.

El canvi al carrer Creu Coberta significa, de facto, una limitació per a la circulació del vehicle privat que ja no podrà utilitzar en cap cas els carrils laterals del carrer ni de la resta de la carretera de Sants

Canvis  en el conjunt de la ciutat

A l’avinguda Diagonal es tancarà al trànsit el lateral sud (banda mar) entre la plaça de Francesc Macià i el passeig de Gràcia i el lateral nord (banda muntanya) entre el passeig de Gràcia i el carrer de la Marina. La resta de trams dels laterals quedaran oberts al trànsit per facilitar la circulació dels autobusos. A la Gran Via es tancarà a la circulació el lateral sud entre les places d’Espanya i Tetuan. El lateral nord quedarà obert per a la circulació dels busos. També s’ampliaran les voreres a la via Laietana.

Imatge: Ajuntament de Barcelona

Les mesures les han anunciades aquest dissabte per l’alcaldessa, Ada Colau; la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, i la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón. Segons ha dit Janet Sanz, aquestes actuacions seran permanents i “han vingut per quedar-se”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off