Mor Josep Romeu, referent veïnal de la Bordeta

Foto: Albert Torras Corbella

Aquest dimarts 28 d’abril ha mort Josep Romeu, president de l’Associació d’Amics de la Bordeta, i activista veïnal que va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona l’any 2014. La seva família ha confirmat el decés que s’ha produït tot just un mes després de la morta de la seva esposa, Rosa.

Josep Romeu va néixer l’abril de 1933. Va començar a treballar com a forner durant la postguerra. Es va instal·lar al barri de la Bordeta fa 60 anys, quan es va casar amb la Rosa, que era veïna del carrer Alpens. Va desenvolupar la major part de la seva activitat professional a la fàbrica de màquines d’escriure Hispano Olivetti. Hi va treballar durant 31 anys i s’hi va prejubiliar a l’edat de 57 anys.

Va inciar la seva vida associativa a principis dels 90 a la Comissió de Veïns de la Bordeta del Centre Social de Sants amb campanyes com la reivindicació de l’actual CAP provisional de Bordeta Magòria o la Coordinadora d’Urbanisme del Secretariat d’Entitats. També va participar durant molts anys al carnaval de Sants amb l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i la Bordeta. Voluntari de la Creu Roja, va centrar els seus esforços en el col·lectiu de la gent gran i acompanyant a persones amb discapacitat a viatges arreu de l’Estat.

Amb aquest tuit, la família de Josep Romeu ha comunicat la seva mort

 

Articles relacionats

2 comentaris

  1. Ho sento molt Esther, Carolina, Eulàlia, Marta, m’acabo de enterar ara mateix, i en fa mal el cor, tots dos cuasi bé alhora.
    El meu profun sentiment, que amb Pau descansin

  2. Ho sento molt i molt, el barri perd un gran personatge i millor persona. Era de caràcter molt afable i sempre tenia temps per fer petar la xerrada una estona. Molt bon viatge!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close