Com és el dia a dia del Mercat d’Hostafrancs en plena crisi sanitària?

Ôscar Alonso, president de l’Associació de Venedors del Mercat d’Hostafrancs | Foto: Ràdio Hostafrancs
[download]https://www.ivoox.com/com-es-dia-a-dia-del-mercat_md_50644076_wp_1.mp3[/download]

Ens hem volgut acostar a la realitat diària del Mercat d’Hostafrancs, en aquest temps difícil de confinament, de restriccions de mobilitat i de mesures de prevenció sanitàries extremes. En conversa amb Ràdio Hostafrancs, el president de l’Associació de Venedors del Mercat d’Hostafrancs, Oscar Alonso, ens ha explicat com és el dia a dia al mercat del barri. El representant dels paradistes es felicita perquè no han tingut cap cas positiu de coronavirus entre el personal que treballa al Mercat.

Als matins funcionen 44 parades d’alimentació i el bar amb un horari restringit per servir només als paradistes. Això representa el 100% de les parades actives durant el matí. A la tarda la proporció és molt menor, per condicionants familiars, de mobilitat o altres que tenen els venedors. Des de l’inici de l’estat d’alarma el Mercat d’Hostafrancs va posar en marxa un servei per portar la compra a domicili a persones que ho necessitaven. Un servei molt limitat però que s’ha pogut fer en els casos de més necessitat.

El Mercart d’Hostafrancs, dissabte 2 de maig de 2020 al matí | Foto: Ràdio Hostafrancs

El confinament s’ha notat en els hàbits de consum dels clients. Alonso explica que es ven més fruita, verdura i peix, hi ho relaciona amb que la inactivitat i el sedentarisme de la major part de la població en aquestes setmanes. En canvi es ven menys menjar preelaborat perquè la gent té més temps per cuinar a casa.

Segons els president dels venedors del Mercat d’Hostafrancs, el mercat de barri resisteix millor. “En aquest moment els mercats que ho estan passant pitjor a Barcelona són aquells més enfoncats cap a turisme”, assegura Òscar Alonso

Foto: Ràdio Hostafrancs

Articles relacionats

1 comentari

  1. Jo abans comprava en aquests mercat, però els preus són carissims, con que tinc temps ara vaig al Mercat de St Antoni. Hi ha molta varietat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close