Collita especial a l’hort del terrat de l’Alcaldia

La collita s’ha fet l’última setmana d’abril per evitar que les hortalises es facin malbé | Foto: Ajuntament de Barcelona

Amb totes les mesures especials de prevenció del contagi de la Covid-19, aquests dies a l’hort del terrat del Districte de Sants-Montjuïc s’han collit 20 quilos de bledes i 25 de faves, que han estat lliurats a la Fundació Canpedró per reforçar el seu servei d’àpats per a persones vulnerables.

La seu del Districte de Sants-Montjuïc està tancada des que es va decretar l’estat d’alarma. Les persones discapacitades que habitualment se’n fan càrrec, provinents dels tallers de la Fundació Joia i Asproseat, i els Pre-tallers Sant Josep, no hi acudeixen ara setmanalment. Però sí que se’n fa un manteniment i, davant la prolongació del confinament, calia evitar que la collita es fes malbé. Així s’ha fet, s’hi han recollit uns 20 quilos de bledes i 25 de faves. I tot seguit s’hi ha tornat a plantar noves especialitats de temporada en aquest hort hidropònic, en què els fertilitzants arriben a les plantes a través d’una xarxa de reg.

Com sempre, aquests aliments es lliuren a la cuina de la Fundació Canpedró, que aquests dies ha convertit el seu menjador social del carrer del Sant Crist en punt de distribució de menjar per a 75 persones i famílies en risc d’exclusió social. Aquestes persones i les voluntàries que se n’encarreguen agraeixen donacions com aquesta perquè es tracta de verdures naturals de qualitat, a més conreades a tan sols 200 metres del local.

L’Hort al Terrat és un projecte en xarxa promogut per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) amb el qual s’habiliten terrats d’edificis municipals com a horts urbans gestionats per persones amb discapacitat, que dediquen la collita a menjadors socials. El projecte es va iniciar l’any 2016 i en l’actualitat compta amb cinc horts en diversos edificis públics de l’Eixample, Gràcia, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc, on al febrer es va inaugurar el segon Hort al Terrat en aquest districte, a l’Escola Francesc Macià d’Hostafrancs.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close