Reobertura tímida i preocupació entre els comerciants de l’eix Creu Coberta

RÀDIO HOSTAFRANCS
Reobertura tímida i preocupació entre els comerciants de l'eix Creu Coberta
/

 

La llibreria Re-Read Creu Coberta ha obert parcialment | Foto: Re-Read
[download]https://www.ivoox.com/reobertura-timida-i-preocupacio-entre-els-comerciants-de_md_50722617_wp_1.mp3[/download]

El comerciants de l’eix Creu Coberta han pres amb molta prudència la possibilitat de reobrir els negocis amb cita prèvia i amb limitacions en la presència de clients a les botigues. Aquest dilluns 4 de maig, el primer de l’anomenada “Fase 0”, s’han vist poques persianes aixecades. Eren més els propietaris d’establiments que optaven per treballar a persiana abaixada preparant el seu local amb les mesures de protecció, seguretat i higiene necessàries i pensant en la reobertura una setmana més tard, dilluns 11 de maig. “Esperem que arribi el dia 11 i a veure com estarà llavors el comerç”, explica a Ràdio Hostafrancs el president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Llanas.

Llanas es fa ressò de la preocupació amb la qual afronten la reobertura els responsables dels establiments de l’eix. “Molts comerciants estan espantats i altres diuen que probablement no obriran”, afirma. “Les botigues estan resant perquè els ERTO es puguin mantenir durant un temps”, assegura el president de l’eix comercial, recollint la reivindicació de poder anar reincorporant graudalment els treballadors a mesura que l’activitat del negoci es vagi normalitzant.

Pel que fa al sector de la restauració, Llanas descriu un panorama pessimista. “Els restaurants estan molt tocats. Alguns fan menjar per emportar però molts d’ells són petits i amb les limitacions d’aforament als locals i les mesures de distanciament a les terrasses no veuen la possibilitat d’obrir i de guanyar-se la vida, ja no dic tenir beneficis”, apunta.

Lluís Llanas fa una crida a la ciutadania perquè “en aquest moment el comerç de proximitat els necessita”. “Si Barcelona no estigués estructurada comercialment com està, amb botigues de barri, el confinament hauria estat molt dur. Ara és el moment de que hi hagi un retorn”, conclou.

Articles relacionats

1 comentari

 1. Es el momento de tornar a les botigues de barri de Tota la vida
  Per proximitat ,i per tornar els botigues tot el esforc realizar per tenir la persiana oberta
  Les ciutats i els barris amb les persianas baixades no son gens agradables
  Hem de comprar amb seny i la calitat i la proximitat te un Preu que tampoc es tan diferent al que pifem trobar per el mon
  Els aparadors les llums ales botigues
  Tenen un Preu ,i per poder gaudir d elles tan solo es tracte de comprar amb coneixement i conciencia social
  Paciencia i resilencia
  Molts anims a tots!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off