play_circle_filled
pause_circle_filled
EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off

Què canvia amb la fase 0.5 de desconfinament?

La fase 0.5 de desconfinament que està en vigor des d’aquest dilluns a la ciutat de Barcelona i a les àrees sanitàries metropolitanes sud i nord, suposa que els establiments comercials poden atendre clients sense cita prèvia. També s’amplia el permís d’obertura als comerços amb un màxim de 400m2. Podran obrir sempre que es restringeixi la zona d’ús dels compradors i tot allò que superi les dimensions autoritzades quedi tancat al públic. Pel que fa a les rebaixes, els botiguers podran oferir descomptes sempre i quan no impliquin aglomeracions.

La fase 0,5 també permet obrir els centres escolars en fase administrativa. Les biblioteques també poden obrir per oferir servei de préstec de llibres. Es preveu poder anar als museus de la ciutat o participar en activitats de culte, en tots els casos amb un terç de l’aforament.

Pel que fa a la pràctica de l’esport, els esportistes federats ara sí poden canviar de municipi per practicar esport. Es permeten entrenaments individuals de professionals i federats i entrenament bàsic de lligues professionals. No s’hi inclou l’obertura de gimnasos ni tampoc de les terrasses, com tampoc s’amplien les trobades de més de 10 persones.

A més, es flexibilitzen les vetlles per les víctimes de coronavirus. Es permet que hi assisteixin un màxim de 10 persones.


Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off