El trànsit desapareix dels carrers Creu Coberta i Sants en caps de setmana i festius

Imatge del carrer Creu Coberta corresponent a la jornada ‘Obrim carrers’ de dissabte 7 de març de 2020 | Foto: Ràdio Hostafrancs

Els carrers de la Creu Coberta i de Sants no tindràn circulació de vehicles  a motor els caps de setmana ni els dies festius. Ho ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona aquest divendres que aplicarà aquesta restricció almenys fins a finals del mes de juny. Segons el Districte de Sants-Montjuïc aquesta mesura s’adopta per facilitar la represa de l’ús de l’espai públic, mantenint les distàncies de seguretat. La restricció també afecta la muntanya de Montjuïc on des d’aquest mateix cap de setmana ja no s’hi podrà accedir ni en cotxe ni en moto.

L’eix Creu Coberta-Sants fa 1,9 km des de la plaça d’Espanya fins al carrer d’Arizala i alliberar-lo de trànsit els caps de setmana significa deixar 39.900 m2 lliures de la circulació de vehicles a motor, reservats per caminar-hi o fer esport. Les línies d’autobús afectades per aquest tall de trànsit es desvien per altres recorreguts.

D’aquesta manera l’Ajuntament fa un pas endavant en la direcció que havia iniciat el passat mes de març, tot just una setmana abans de l’estat d’alarma, quan es va posar en marxa la iniciativa ‘Obrim carrers’ que llavors consistia en tallar la circulació a Creu Coberta i Sants només unes quantes hores, durant la tarda de dissabte.

Ara, el tall de trànsit afectarà tots els caps de setmana i s’allargarà durant tot dissabte i tot diumenge. La mesura s’aplica ja des d’aquest cap de setmana, del 23 i 24 de maig. L’Ajuntament anuncia que estudia la continuïtat d’aquest sistema més enllà de finals de juny. Els talls de trànsit es fan amb tanques, senyalitzacions viàries i personal auxiliar que només permet el pas de vehicles dels residents, de distribució urbana de mercaderies i de serveis essencials o d’emergència.

En el cas de Montjuïc, els autobusos tampoc no circulen per l’àmbit d’actuació. El trànsit rodat que arribi als accessos de les avingudes de la Reina Marina Cristina, Rius i Taulet, Ferrer i Guàrdia, els carrers de Mèxic o del Foc, i la carretera de Miramar, serà desviat de tornada cap a les places i carrers propers. Així, els caps de setmana, les 376 hectàrees de la muntanya queden reservades per al passeig i les activitats d’oci, esbarjo i pràctica esportiva en les franges horàries destinades a cada franja de població.

L’Ajuntament de Barcelona està augmengant l’espai reservat al vianants per permetre que la represa progressiva de l’ús de l’espai públic es pugui fer de manera segura i respectant les distàncies entre persones, les recomanacions sanitàries i els criteris marcats per les autoritats competents. Tots els parcs i jardins de la ciutat estan oberts de nou i la xarxa d’itineraris segurs es completa amb tot un seguit de carrers tallats al trànsit cada dia de 9 a 21 h. A Hostafrancs aquesta mesura afecta els carrers de Béjar i Leiva (entre Moianès i Mir Geribert).

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off