Creu Coberta estrena el carril bus-bici i disposa de càrrega i descàrrega a carrers adjacents

L’Ajuntament ha habilitat noves places de càrrega i descàrrega al carrer Vilardell | Foto: Ajuntament de Barcelona

Des d’aquesta setmana els carrils més propers a les voreres del carrer de la Creu Coberta queden reservats a la circulació de bicis, busos i taxis. S’obre així un nou corredor ciclista i de transport públic de dos quilòmetres per tot l’eix Creu Coberta-Sants, des de la plaça d’Espanya fins al límit amb l’Hospitalet de Llobregat.

Càrrega i descàrrega a carrers adjacents

Per evitar que el nou carril bus-bici es continuï fent servir com a espai de càrrega i descàrrega, s’han habilitat al voltant d’aquest eix noves zones DUM (reservades a vehicles de distribució urbana de mercaderies). La ubicació d’aquestes àrees s’ha determinat d’acord amb les necessitats expressades pels comerciants de Creu Coberta i del Carrer de Sants. Són als carrers de Vilardell, l’Espanya Industrial, Watt, Premià, Alcolea, Galileu, Serra i Arola, Jaume Roig, Roger, Arizala, Sants i Ventura Plaja. En total, al voltant d’aquests eixos hi haurà 223 places d’àrea DUM disponibles, 59 més que fins ara.

L’accés de vehicles als carrers perpendiculars a l’eix Creu Coberta-Sants es garanteix mantenint els girs a l’esquerra a la plaça de Sants i al carrer de l’Espanya Industrial, en sentit plaça d’Espanya, i al carrer de Gayarre, al de Carreras i Candi i a l’accés a l’aparcament del Mercat de Sants, quan se circuli en sentit cap a les Corts. Es prohibeix girar a l’esquerra per accedir al carrer Rector Triadó, i a guals particulars, atès que hi ha itineraris alternatius raonables per arribar-hi. Totes les incorporacions l’eix de Creu Coberta i Sants des de carrers perpendiculars es mantenen en tots dos sentits.L’Ajuntament està adoptant mesures per garantir que després del desconfinament la ciutadania pugui moure’s en les millors condicions de seguretat possibles, impulsant alhora els modes col·lectius, sostenibles i no contaminants.

Per fomentar els desplaçaments en bicicleta, durant les darreres setmanes s’han posat en servei 21 km de corredors bici en 10 vies de la ciutat, entre les quals hi ha els carrers de la Creu Coberta i de Sants. Aquest eix és des del mes febrer un carrer amb la velocitat màxima limitada a 30 km/ h.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off