Seguiran els caps de setmana sense cotxes a Creu Coberta-Sants després del mes de juny?

El carrer de la Creu Coberta dissabte 23 de maig de 2020 | Foto: Ràdio Hostafrancs
[download]https://www.ivoox.com/seguiran-els-caps-setmana-sense-cotxes-a_md_51582896_wp_1.mp3[/download]

El govern municipal preveu, de moment, que la mesura de tallar el trànsit de vehicles a alguns eixos viaris importants de la ciutat com els carrers de la Creu Coberta i de Sants s’apliqui durant tot el mes de juny. L’Ajuntament no ha decidit encara si, més enllà del juny es consolidarà aquest canvi important en la mobilitat, però sí manté la porta oberta a aplicar-ho com a mesura definitiva. La iniciativa s’ha argumentat ara com a mesura per facilitar el passeig i el manteniment de les distàncies de seguretat per la pandèmia del coronavirus, però en comunicacions oficials el Districte de Sants-Montjuïc ha apuntat que “se n’estudiarà” la possible continuïtat.

En el cas concret de Creu Coberta, l’Associació de Comerciants ha valorat “molt positivament” la mesura, que va en la línia del que l’entitat presidida per Lluís Llanas demana des de fa temps: un eix on els cotxes perdin espai en benefici dels vianants per afavorir la circulació tranquil·la i amable en un carrer ple de botigues.

Només cal veure l’alegria de les persones que van venir el primer cap de setmana, podent mantenir les distàncies de seguretat, amb les criatures jugant amb els patinets, afavorint el comerç, reduint totalment el soroll i la pol·lució”, afirma Llanas. El president de l’eix comercial va poder compartir les seves impressions positives amb el número 2 de l’Ajuntament, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. El cap de files de la meitat socialista del govern municipal, juntament amb la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, van acompanyar Llanas en un recorregut pel carrer de la Creu Coberta.

Posteriorment, en declaracions a Ràdio Comerç, Collboni coincidia en la valoració positiva sobre el tall de trànsit del cap de setmana i animava els comerciants a aprofitar la mesura per treure el comerç al carrer.

La regidora de Comerç, Montserrat Ballarín; el president de l’eix Creu Coberta, Lluís Llanas, i el primer tinent d’Alcalde, Jaume Collboni, van recòrrer el carrer Creu Coberta, dissabte 23 de maig | Foto: Associació de Comerciants de Creu Coberta

Després de més de dos mesos d’inactivitat i de pocs dies d’obertura de comerços molt limitada, dissabte 23 de maig va ser el primer dia en el que es va visibilitzar una afluència notable als comerços de l’eix, amb persones fent cua a les portes de moltes botigues per fer les seves compres mantenint les mesures de seguretat.

El públic fent cues de seguretat a les portes de les botigues de l’eix Creu Coberta (23-05-2020) | Foto: Ràdio Hostafrancs

De moment ni Collboni ni la resta de responsables municipals consultats per Ràdio Hostafrancs es pronuncien clarament sobre la possible continuïtat d’aquesta mesura. Aquesta possibilitat està damunt la taula del Districte de Sants-Montjuïc i de l’Àrea d’Ecologia Urbana que encapçala la tinenta d’Alcaldia Janet Sanz.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close