La residència Mossèn Vidal i Aunós, una de les denunciades per familiars d’avis afectats per Covid-19

La residència de gent gran Mossèn Vidal i Aunós, del barri de la Bordeta, està sota intervenció del departament de Salut de la Generalitat a causa de la gestió que ha fet el centre durant la crisi de la COVID-19.  Aquesta residència és una de les que ha estat denunciada a la Fiscalia per familiars de persones residents. El centre és de titularitat pública però fins a la intervenció per part del Govern, estava gestionada per l’empresa Eulen. La responsabilitat de la gestió ha passat ara a mans de la Fundació Vella Terra.

El departament de Salut ha explicat que aquesta residència va estar molts dies amb només la meitat de les seves places ocupades, ja que una part important dels usuaris van haver de ser traslladats a hospitals o altres espais. Un cop feta la intervenció, els avis que havien estat traslladats van tornant progressivament. Salut havia comprovat la manca de recursos del centre per assumir aquest retorn en condicions.

A la residència Mossèn Vidal i Aunóis hi ha hagut un total de 21 morts pel coronavirus COVID-19. Just abans de la pandèmia, el mes de març, el centre ja va ser notícia per un cas de maltractaments i abusos sexuals.

 

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close