Expedient a l’empresa Eulen per la gestió de la crisi Covid a la residència Vidal i Aunós

RÀDIO HOSTAFRANCS
Expedient a l'empresa Eulen per la gestió de la crisi Covid a la residència Vidal i Aunós
/

[download]https://www.ivoox.com/expedient-a-l-empresa-eulen-per-gestio-de_md_52037511_wp_1.mp3[/download]

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert l’expedient sancionador a la residència de gent gran Mossèn Vidal i Aunós, que va ser intervinguda per la Generalitat a causa de la seva deficient gestió de la crisi del coronavirus. La residència, de titularitat pública, estava gestionada per l’empresa Eulen i el Govern n’ha entregat posteriorment la gestió a la Fundació Vella Terra. Ara Eulen s’enfronta a una sanció que pot anar des d’una multa fins a la suspensió de la prestació del servei.

A primers del mes d’abril, l’Ajuntament de Barcelona va llançar un crit d’alarma sobre la situació d’aquest centre ubicat al barri de la Bordeta. El regidor del Districte, Marc Serra, reclamava el trasllat urgent dels malalts en un moment en el qual s’havien produït ja 9 morts i en què la residència tenia 50 casos positius de Covid, d’una població total de 112 residents.

Ara, amb la perspectiva del temps que ha transcorregut, des de l’Ajuntament es demana una revisió a fons del sistema de residències de gent gran a Catalunya.

Cal recordar que a la residència, on el passat mes de març es van detenir dos cuidadors acusats de maltractaments i abusos, hi va haver 21 morts pel coronavirus. El cas de la gestió de la crisi sanitària en aquesta residència ha arribat a la Fiscalia.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off