Una revetlla de Sant Joan en petit format

[download]https://www.ivoox.com/una-revetlla-sant-joan-petit-format_md_52037843_wp_1.mp3[/download]

Aquest any les celebracions de la revetlla de Sant Joan seran en petit format i a prop de casa per adequar la festa a les recomanacions de les autoritats sanitàries i a la normativa vigent durant la fase de desescalada. Només es permetran les activitats que garanteixin el compliment de les distàncies de seguretat entre les persones i no es permetran les festes ni les aglomeracions massives. La presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Lluïsa Erill, aposta per la tradició de celebrar revetlles als terrats.

A Barcelona les platges estaran tancades des de les 20.00 hores del dia 23 fins a les 10.00 hores del dia 24 per evitar les grans concentracions que es produeixen cada any. Les guinguetes també tancaran a les 20.00 hores el dia 23 de juny.

Les fogueres de la nit de Sant Joan no estan autoritzades, només els foguerons, sempre que estiguin encerclats degudament i ocupin com a màxim 1 metre quadrat, i amb un aforament reduït i controlat. A més, fins al 15 d’octubre és època de risc d’incendis. Per això està prohibit encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat i llançar en zones boscoses objectes encesos o coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc. Això vol dir que no es pot utilitzar cap tipus d’objecte pirotècnic a les zones de Montjuïc ni en la franja de 500 metres que envolta la muntanya.

Pel que fa a les casetes de venda de petards, se’n permet l’obertura sempre que estiguin situades a l’espai públic i compleixin les condicions de seguretat i sanitàries.

Dispositius de Bombers i Guàrdia Urbana

Per a una festa més segura, el cos de Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana treballaran tota la nit per garantir la seguretat i atendre tots els incidents que puguin sorgir. Durant la nit del 23 els Bombers reforçaran la presència a tota la ciutat, sobretot a les zones forestals.

La Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu sobretot als espais on es puguin produir aglomeracions de persones, perquè es compleixen les mesures de seguretat previstes. Durant la nit de Sant Joan s’establiran controls preventius d’alcoholèmia i drogues a tota la ciutat per prevenir riscos en la conducció.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close