Vigilància policial i coordinació entre Districte i entitats pel grup que delinqueix a la plaça Joan Pelegrí

RÀDIO HOSTAFRANCS
Vigilància policial i coordinació entre Districte i entitats pel grup que delinqueix a la plaça Joan Pelegrí
/
La porta del local comercial en desús que està ocupat

 

Un grup de joves majors d’edat que es dediquen a delinquir i que ocupen des de fa setmanes un local buit a la plaça Joan Pelegrí, són causa d’inquietud al barri d’Hostafrancs. Després de nombrosos robatoris amb intimidació i altres incidents, el Districte, l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, i algunes de les persones que viuen a la plaça o els voltants, han abordat la situació en una reunió telemàtica que s’ha fet aquest dijous al matí. Un acord d’aquesta reunió ha estat la d’establir un servei de vigilància permanent de Guàrdia Urbana o de Mossos d’Esquadra, en les hores de tarda i vespre. Per part del Districte la reunió amb les entitats l’encapçalava el regidor, Marc Serra, i ell mateix en parlava la sessió de l’Audiència Pública celebrada poques hores després.

Serra ha explicat que una ocupació vinculada a aquest mateix grup de joves, al carrer Torre d’en Damians’ havia pogut ser desallotjada la mateixa tarda de dijous.

Son estrategues i violents”. Aquestes paraules es van poder sentir a l’Audiència Pública del Districte i les va pronunciar Concepció Pérez, vocal de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs. Era la seva descripció del grup que ocupa el local de la plaça Joan Pelegrí i que ha protagonitzat diversos incidents al barri. Concepció Pérez ha estat testimoni d’algunes de les accions d’aquest grup, inclòs un intent d’entrada a un domicili mentre els seus propietaris eren dins.

El Districte convocarà una nova reunió -aquest cop de forma presencial- d’aquí a uns dies. L’objectiu serà analitzar la situació i els resultats de les mesures acordades en la reunió de dijous 18. El president de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, Josep Ortiz, ha detallat, a través del seu compte de Facebook, els acords presos i la informació rebuda en la primera reunió mantinguda amb l’Ajuntament sobre aquesta situació:

  • Es mantindrà una dotació permanent de Guardia Urbana o Mossos d’Esquadra dins de les franges horàries tarda/nit en el lloc del conflicte.
  • En una baralla de la nit del dimecres a dijous protagonitzada pel mateix grup de joves, l’actuació policial de Mossos va fer nou detencions.
  • El Districte es compromet a treballar per agilitzar els tràmits de desallotjament del local ocupat.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off