La pandèmia ha fet créixer l’atur un 22% a Hostafrancs

El carrer de la Creu Coberta en una imatge del cap de setmana 21-22 de març de 2020, en plena situació de confinament | Foto: Joan Riedweg

Segons les dades d’atur registrat pel que fa persones residents al barri d’Hostafrancs , 160 veïns es van afegir a la llista oficial de ciutadans sense feina entre els mesos de març i de maig. Això implica que durant les setmanes del confinament més estricte i paralització de les activitats econòmiques, l’atur al barri es va incrementar d’un 21,76%.

La proporció es quasi idèntica a l’augment de persones aturades que es va registrar en el conjunt de la ciutat, que va ser d’un 21,72%.

31,6% de pèrdua d’ocupació en un any

El mes de maig va acabar amb 895 hostafranquins registrats a les oficines del Servei Català d’Ocupació. Fa un any, el maig de 2019, la xifra d’hostafranquins que constaven oficialment com a persones sense feina era de 680. En resum, un creixement del 31,6% de l’autur interanual a Hostafrancs.

La crisi de la Covid-19 ha trencat de forma brusca la tendència continuada dels darrers anys en que s’ha reduït o contingut la incidència de l’atur sobre el veïnat d’Hostafrancs. Ens hem de remuntar a l’any 2015, en la fase final de la crisi financera per trobar una xifra equivalent.

A tot Barcelona la xifra d’aturats el mes de maig de 2020 era 90.528 persones. Un any enrere, la dada era de 67.785 persones (+33,55%)

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close