La presència policial atenua el problema de seguretat amb focus a la plaça Joan Pelegrí

El cas està pendent que el jutge ordeni el desallotjament del grup de joves que desde fa setmanes cometen robatoris al barri

RÀDIO HOSTAFRANCS
La presència policial atenua el problema de seguretat amb focus a la plaça Joan Pelegrí
/
Una actuació dels Mossos d’aquest mes de juny contra un dels autors de robatoris que actuen al barri | Foto: Ràdio Hostafrancs

La presència de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra a la plaça Joan Pelegrí i entorn s’està notant. És la impressió que posen de manifest els veïns de la zona, preocupats per l’acció d’un grup de joves sense llar que ocupen un local als baixos d’un edifici de la plaça i que han protagonitzat nombrosos robatoris. Així es va constatar en l’última reunió de seguiment d’aquesta situació mantinguda aquest divendres 26 de juny per responsables del Districte de Sants Montjuïc, comandaments dels dos cossos policials i representants de l’Associació de Veïns i de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, a més d’alguns veïns residents en aquesta part del barri.

Es tracta d’uns 15 o 20 joves que ocupen el local en desús alternativament. És a dir no sempre son els mateixos els que són a dins. La vigilància policial freqüent que es va posar en marxa a mitjans de juny després d’una primera reunió entre el districte, policies i entitats ha fet que hagin disminuít els robatoris i furts. No obstant algun supermercat proper ha patit diversos robatoris per part d’alguns d’aquests joves. Els veïns estan una mica més tranquils per la presència policial però continuen preocupats fins que no es resolgui completament la situació.

Segons va explicar el regidor Marc Serra en l’última audiència pública del Districte, aquests joves, que són majors d’edat, rebutgen l’assitència dels serveis socials i es dediquen a la delinqüència multireincident.

El cas està en mans d’un jutjat de Barcelona, que és a qui correspon donar l’ordre de desallotjament. En els propers dies l’inspector de Mossos té previst reunir-se amb el jutge per mirar si es pot agilitzar el cas.

Dies enrere si que es va poder fer el desallotjament d’una altra ocupació relacionada amb aquesta, a un habitatge del carrer Torre de’n Damians. En aquell cas el desallotjament va poder ser més ràpid perquè els joves van intentar ocupar un espai que era residència habitual d’una persona.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off