A partir del setembre, Creu Coberta-Sants sense cotxes tots els caps de setmana

L'Ajuntament consolida el nou ús de l'eix com a passeig els dissabtes i diumenges i anuncia nous carrils bici al carrer Aragó i al passeig de la Zona Franca

 

La incògnita s’ha desvetllat. Finalment la mateixa alcaldessa, Ada Colau, ha confirmat que els carrers de la Creu Coberta i de Sants deixaran de tenir trànsit de vehicles tots els caps de setmana a partir del mes de setembre. El canvi d’ús de l’eix Creu Coberta -Sants convertit en lloc de passeig els dissabtes i els diumenges que s’ha aplicat durant les fases del desconfinament fins a finals del mes de juny, es converteix en una de les mesures de mobilitat permanents que el govern de l’Ajuntament de Barcelona ha decidit consolidar la propera tardor.

Durant les últimes setmanes els diferents responsables municipals, tant del Districte de Sants-Montjuïc com de la Casa Gran, consultats per Ràdio Hostafrancs, no han volgut concretar amb precisió si la mesura de Creu Coberta-Sants tindria continuïtat al setembre, però totes les declaracions deixaven la porta oberta a mantenir-la. L’enquesta realitzada per l’Ajuntament, amb uns indicadors de valoració majoritàriament positiva entre el veïnat d’Hostafrancs i de Sants donaven a entendre que els talls de trànsit de l’antiga carretera podria ser una de les actuacions que l’Ajuntament podria convertir en permanent.

Pel que fa la Via Laietana i el passeig de Sant Joan, vies on també es va aplicar el tall de trànsit de cap de setmana, la mesura també es recuperarà al setembre, encara que en el cas de la Via Laietana començarà el dissabte a la tarda per afavorir l’activitat del Mercat de Santa Caterina al matí. Gran de Gràcia i l’eix Fabra i Puig-Onze de Setembre, restringiran el trànsit un cap de setmana al mes. El carrer Aragó es tancarà a la circulació de vehicles només un diumenge al trimestre.

Nous carrils bici al carrer Aragó i passeig de la Zona Franca

Entre les mesures anunciades per l’alcaldessa, acompanyada per la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, i per la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, hi ha nous trams de carril bici que acabaran per donar continuïtat, pel nord i pel sud, a la xarxa de circulació ciclista ja disponible al barri d’Hostafrancs.

  • El carrer Aragó (entre l’avinguda Meridiana i el carrer Tarragona) tindrà un nou carril bici unidireccional a la banda mar, que substituirà un dels carrils de ciruclació actual. Seran 4,8 quilòmetres nous que permetran travessar tot l’Eixample en bicicleta.
  • Al Passeig de la Zona Franca (entre la plaça Cerdà i Motors): s’habilitaran nous corredors bici unidireccionals en tots dos costats, amb un recorregut d’1,6 quilòmetres per cada sentit.

Accessos a l’Estació de Sants i cruïlla Rocafort-Consell de Cent

L’Ajuntament ha anunciat també millores als accessos a l’estació de Sants amb l’objectiu de donar més seguretat als vianants i que aplicarà una forma inèdita a un punt de l’Esquerra de l’Eixample. A la cruïlla del carrer Rocafort amb Consell de Cent, on conflueixen dues de les vies en les quals ja s’han realitzat intervencions d’ampliació de voreres, s’ha fet una actuació tàctica per fer visible aquesta intersecció i sumar nous espais per la ciutadania. Ara, en aquest indret, l’Ajuntament donarà un pas més i incorporarà 17m2 de verd, guanyant espai a l’asfalt i hi inclourà mobilitari urbà i elements de lleure per fomentar el joc. La nova configuració de la cruïlla permetrà que els vianants puguin creuar de manera més directa en aquest xamfrà.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close