Ajuntament i Generalitat vigilen els brots de Covid a Barcelona

A Sants-Montjuïc el nombre de positius per cada 100.000 habitants és de 24, el triple que una setmana enrere

Evolució del casos positius de Covid-19 a Barcelona, entre primers de juny i el dia 5 de juliol | Imatge. betevé

 

Els brots de Covid-19 que s’han registrat a la ciutat de Barcelona fan estar en alerta les administracions. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha demanat prudència per l’increment de 151 positius amb prova PCR l’última setmana. Ha destacat que es tracta de focus “domiciliaris i familiars” dels quals se n’està fent un seguiment per evitar-ne la propagació. Tarafa assegura que Barcelona “no està ni de lluny com Lleida”. La consellera de Salut, Alba Vergés, també va admetre que s’havia detectat algun brot a Barcelona “no preocupant”.

Les dades del coronavirus recollides aquest dilluns 6 de juliol a Barcelona deixen al descobert un brot a Sants-Montjuïc, ja que el districte ha triplicat els casos positius per cada 100.000 habitants en una setmana. En xifres absolutes, els positius amb una prova PCR han passat en aquest districte de set a 24. Sant Andreu també ha triplicat la taxa de contagis. Tot i això, les dades no són preocupants segons l’Ajuntament i els responsables municipals remarquen que “es resseguiran molt bé aquests casos”.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, l’increment de 151 contagis nous l’última setmana és “una oscil·lació que es va donant i que ens situa a xifres semblants a la primera setmana de juny”, quan es van detectar 162 positius. Tot i que la regidora Tarafa afirma que la situació a Barcelona no és comparable amb la de Lleida, convé destacar que la ciutat ja acumula dues setmanes de variació setmanal d’augment de casos després d’un mes de baixades.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close