L’ampliació de les terrasses s’allargarà fins a finals de 2021

Segons dades de l'Ajuntament, s'estan autoritzant dues de cada tres peticions

Una de les terrasses de bar-restaurant al carrer de la Creu Coberta | Foto: Jaime Gaixas

 

L’Ajuntament de Barcelona prorrogarà fins al 31 de desembre del 2021 l’ampliació de les terrasses pactada amb el Gremi de Restauració, perquè bars i restaurants puguin mantenir l’aforament que tenien abans de la pandèmia. En un principi, l’ampliació de les terrasses només havia de ser vigent durant el que queda del 2020. Segons el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, la pròrroga de la mesura respon al “volum molt important de peticions rebudes i a la situació econòmica que viu el sector”.

Collboni ha explicat que d’aquesta manera el consistori donarà “oxigen a la restauració” i l’acompanyarà en una “reactivació progressiva a mitjà termini”.

Per ara, la mesura només preveu la pròrroga de l’ampliació de l’espai destinat a les terrasses, mentre que la possibilitat de prorrogar la rebaixa de la taxa haurà d’esperar a encetar un debat amb l’oposició. Si els grups s’avenen a prorrogar la taxa, quedarà reflectida a les ordenances fiscals del 2021.

Autoritzades dues de cada tres peticions

La tinenta d’Alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha confirmat que de les 689 peticions per ampliar terrasses que han estat resoltes, 444 han rebut l’autorització del consistori. És a dir, ha confirmat les dades que havia avançat de forma crítica el Gremi de Restauració. I és que l’Ajuntament ha autoritzat dues de cada tres peticions, mentre que un 30 % de les sol·licituds han estat denegades.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close