Mascareta obligatòria, sempre i arreu

Totes les persones majors de 6 anys han de dur la protecció de boca i nas, tant al carrer o com a espais interiors, encara que es puguin mantenir les distàncies de seguretat

RÀDIO HOSTAFRANCS
Mascareta obligatòria, sempre i arreu
/

 

Dur mascareta és obligatori a tot Catalunya a partir d’aquest dijous, també quan es pugui mantenir la distància de seguretat. El Diari Oficial de la Generalitat publica, amb data 9 de juliol, una disposició del Departament de Salut i que resol: “Les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta en la via pública, també en els espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat.”

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet una crida a mentalitzar-se de la necessitat de dur mascareta: “És imprescindible que tots tinguem al cap que tots som transmissors potencials”. Preguntada sobre situacions concretes com anar a la platja, per exemple, Vergés ha volgut remarcar que cal sortir de casa amb la mascareta posada: “La norma general és que tothom marxi de casa amb la mascareta, vagi a fer el que vagi a fer, però es mantenen aquelles exempcions que ja s’havien posat.”.

Les excepcions a l’ús universal de la mascareta son els casos en els quals resulti contraindicat per motius de salut o algunes activitats en què l’ús de la mascareta resulti incompatible, com ara la pràctica de l’esport.

Sancions de 100 euros

Les multes per incomplir aquesta mesura seran de 100 euros. Amb l’entrada en vigor d’aquesta disposició, el govern pretén frenar el ritme de contagis de coronavirus, que ha obligat, per exemple, a confinar perimetralment la comarca del Segrià, on ja hi ha 15 brots actius.

El govern, doncs, fa un pas més i aprova que l’ús de la mascareta sigui obligatori també a l’exterior, i fins i tot quan es respecta la distància de seguretat, d’1,5 metres entre persones, o de 2,5 metres quadrats al voltant de cada persona (que assegura la distància d’1,5 metres entre persones).

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off