La policia actua a la plaça Joan Pelegrí, però la banda seguirà fins que un jutge ordeni desallotjar

Aquest dissabte els Mossos han detingut dos dels nois del grup que protagonitzen robatoris i baralles

Actuació dels Mossos d’Esquadra, dissabte 11 de juliol, arrestant dos dels nois acusats de robatori, | Foto: @avhostafrancs

El focus de delinqüència localitzat a la plaça Joan Pelegrí, on una banda de nois tenen ocupat un local, segueix causant preocupació i molèsties als veïns. El problema no està resolt, tot i la presència i actuació freqüent dels Mossos d’Esquadra. Aquest dissabte, la policia ha detingut dos dels joves, com a presumptes autors de robatoris. La intervenció i vigilància de Mossos i de Guàrdia Urbana està contenint la situació però la solució definitiva només vindrà quan es pugui fer legalment el desallotjament del local que ocupen alternativament aproximadament una dotzena de joves, als quals es veu habitualment armats amb ganivets i que han protagonitzat nombrosos robatoris i baralles.

Segons informa l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, un comandament dels Mossos d’Esquadra es va entrevistar recentment amb el jutge que instrueix aquest cas però en la reunió no es va concretar cap data possible per al desallotjament del local. “El jutge no va considerar la urgència d’ordenar el desallotjament”, expliquen des de l’entitat veïnal.

El Districte de Sants-Montjuïc, l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, l’Associació de Comerciants de Creu Coberta i els responsables locals de Mossos d’Esquadra i de Guàrdia Urbana mantenen seguiment constant d’aquesta situació. Una de les gestions ha estat la de demanar a la propietat del local ocupat que, a banda del procediment penal obert, iniciï accions legals per la via civil, en un intent d’agilitzar els tràmits que permetin la desocupació.

Mentrestant els veïns es declaren “farts” d’una situació que, a més d’amenaçar la seva seguretat, està provocant la degradació d’un espai, la plaça Joan Pelegrí, que després de l’última reforma, en el mandat passat, havia millorat la seva valoració i ús per part dels residents a la zona.

A més de la inseguretat, els veïns denuncien la degradació que està patint la plaça Joan Pelegrí al voltant del local ocupat | Foto @avhostafrancs

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open