Enguany no hi haurà pregó de Festa Major d’Hostafrancs

L'Associació de Veïns, tradicionalment organitzadora de l'acte d'inici de la festa al Saló de Plens de l'Alcaldia, ha decidit anul·lar l'acte aquest any per les mesures de prevenció sanitària

RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
Enguany no hi haurà pregó de Festa Major d'Hostafrancs
/
Acte del pregó de Festa Major de 2017, amb la tradicional actuació de l’Orfeó Atlàntida

 

La pandèmia del virus SARS-CoV-2 s’ha endut per davant l’acte institucional d’inici de la Festa Major d’Hostafrancs, el pregó, que tradicionalment organitza l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i que té lloc a la sala de plens de la històrica Tinència d’Alcaldia d’Hostafrancs. L’entitat veïnal ha comunicat a la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH), al conjunt d’entitats del barri i al Districte de Sants-Montjuïc, la seva decisió -acordada en junta- de no organitzar enguany l’acte del pregó. El motiu, considerar que l’acte és inviable ateses les restriccions establertes per les autoritats sanitàries per prevenir contagis. “Pensem que més val un any sense Festa Major, que un sol contagi”, afirma el president de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, Josep Ortiz, en la carta que ha adreçat al teixit associatiu del barri.

El mateix Josep Ortiz havia avançat dies enrere davant dels micròfons de Ràdio Hostafrancs el seu criteri personal favorable a suspendre el pregó de Festa Major, i de fet, la festa major en el seu conjunt. Dimecres 8 de juliol, en la primera reunió presencial de l’Associació de Veïns després del confinament, la junta de l’Associació va ratificar la posició del president.

L’Associació basa la seva decisió en el fet que el màxim nombre de persones que podrien assistir a l’acte del pregó serien 36 a les bancades del públic i 6 a la taula presidencial, aplicant al Saló dels Vitralls els criteris de distància i aforament establerts pel departament de Salut en els actes públics. No seria factible la tradicional actuació de l’Orfeó Atlàntida, ni l’assistència de representants de les diferents entitats i comissions implicades en l’organització de la Festa Major. En l’escrit signat per Josep Ortiz s’afirma que la decisió d’anul·lar el pregó de la Festa Major d’Hostafrancs 2020 “ha estat presa pensant amb el cap, no pas amb el cor, i per no tenir en la consciència cap remordiment futur en cas d’algun contagi o recaiguda en la pandèmia”.

El president de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs insta a la resta d’entitats i comissions a fer “una reflexió molt acurada” i a assumir “responsabilitat” a l’hora de plantejar actes públics massius per “no tenir motiu de lamentacions futures”.

La persona escollida per aquest any farà el pregó del 2021

L’acte del pregó hauria tingut lloc el dia 2 d’octubre. L’Associació de Veïns ja tenia decidit el nom de la persona que faria el discurs d’arrencada de la Festa Major del barri. Un nom que es manté en secret, amb la intenció de no revelar-lo fins a l’edició de 2021, quan s’espera que la persona designada pugui, finalment, donar el tret de sortida a una festa major amb més de 160 anys d’història.

Queda a la incògnita ara de què passarà amb la resta de la Festa Major d’Hostafrancs, quins actes es podran fer i en quines circumstàncies es podrien desenvolupar. Serà el debat dels propers dies entre les entitats del barri i entre aquestes i els responsables del Districte de Sants-Montjuïc.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open