play_circle_filled
pause_circle_filled
EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off

El Govern demana quedar-se a casa a Barcelona i a tota l’àrea metropolitana

S'estenen les restriccions que ja s'aplicaven a tres barris de l'Hospitalet. La consellera Vergès confirma que s'està produint transmissió comunitària del coronavirus

“Recomanem als ciutadans de Barcelona i l’àrea metropolitana que no surtin de casa si no és imprescindible”. És el missatge que ha llançat aquest divendres el Govern català i que es traduirà en una resolució que es publicarà en les pròximes hores al Diari Oficial de la Generalitat. El Govern reforça, d’aquesta manera, les mesures de prevenció per evitar que els contagis a Catalunya continuïn augmentant, com ha passat aquests últims dies. En roda de premsa al Palau de la Generalitat, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha confirmat que a Barcelona s’està produint transmissió comunitària del coronavirus SARS-Cov2.

La portaveu, Meritxell Budó, ha demanat que no hi hagi desplaçaments a les segones residències aquest cap de setmana. “Les dades de contagis no són bones i ens cal actuar amb la màxima responsabilitat a tot arreu”, ha dit Budó. La resolució s’aprovarà aquest divendres. “Ens veiem obligats a fer una passa enrere per no tornar al confiament total”, ha advertit la portaveu del Govern.

Segons s’ha acordat en reunió del Procicat, aquest divendres, les mesures de restricció i les recomanacions que ja s’estaven aplicant a tres barris de l’Hospitalet del Llobregat s’estenen ara a tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

Les restriccions més destacades d’aquesta nova etapa, que durarà almenys quinze dies, són l’aforament màxim de 10 persones en celebracions i reunions, l’aforament limitat en bars i restaurants al 50% i tancament de locals d’oci, discoteques, sales de festa i gimnasos. La recomanació de no sortir de casa si no és per activitats essencials. La prohibició de visitar residències de gent gran i l’increment de les mesures de precaució i higiene en locals comercials.

Aquestes mesures afecten els municipis de Barcelona, l’Hospitalet, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Montcada i Reixac, Esplugues, Cornellà, Sant Boi, Sant Joan Despí, El Prat i Viladecans.


Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off